Kako do kuće?! Protest maturanata, radovi i špic uzeli danak: Kolaps u centru Beograda, evo gde je najkritičnije

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2019

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali maturanti protestuju u centru grada, radnici su okupirali mnoge ulice, vreme je poslepodnevnog špica, a kiša povremeno pada u pojedinim delovima prestonice, dovoljno razloga da dođe do stvaranja kilometarskih kolona na velikom broju lokacija.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Kolaps kod Pravnog fakulteta

Na potezu od Kuće cveća, preko Mostarske petlje, pa dalje Ulicom kneza Miloša sve do Glavne pošte, stvorene su izuzetno velike gužve. Ništa bolje nije ni kod Pravnog fakulteta, gde sve stoji. Za to vreme đaci koji protestuju trenutno se nalaze ispred zgrade Ministarstva prosvete i praktično su blokirali Nemanjinu ulicu od Resavske do Slavije.

RepublikaFoto: Republika

Sudar kod Palate Pravda i Sajma

Zbog dva manja "čukanja" u Savskoj ulici i kod Sajma, saobraćaj je na ovoj deonici dodatno usporen i potrebno je dodatno strpljenje vozača.

Zbog ovoga je došlo i do promena na nekim tramvajskim i autobuskim linijama.

 

RepublikaFoto: twitter.com/BBC news na srpskom

- Tramvaj na liniji 2l saobraća kroz Resavsku ulicu, umesto uobičajene trase, dok su tramvaji na liniji devet podeljeni na dva dela. Prvi deo saobraća sa Voždovca do Slavije, dok drugi deo ide iz Bloka 45 do Gospodarske mehane. Linije 7, 11 i 12 trenutno saobraćaju redovno, a za sada nema problema sa trolejbusima - rekli su za "Blic" iz Dispečerskog centra GSP.

Kritično i na mostovima

Zbog radova u ulicama 27. marta i Kraljice Marije došlo je do stvaranja gužvi na alternativnim pravcima: već pomenutoj Cvijićevoj, ali i Beogradskoj, Čarlija Čaplina, Ruzveltovoj, Mije Kovačevića...

Na potezu iz pravca Novog Beograda preko Brankovog mosta pa sve do Terazijskog tunela vozi se usporeno, a u Dečanskoj ulici sada je već "tradicionalan" haos, gde vozila bukvalno mile.

Saobraćaj je usporen i na auto-putu iz pravca Novog Beograda ka Dušanovcu, preko Gazele.

Na Pančevačkom mostu takođe se ka Beogradu vozi usporeno.

Trenutno ima problema u autobuskom saobraćaju, pa se neke linije preusmeravaju. Zbog nemogućnosti da prođu kroz Nemanjinu ulicu, autobusi na liniji 83, 78 i 36 se šalju na alternativne pravce, a to je potez preko Savske ulice, auto-putem, pa dalje na Bulevar oslobođenja i dalje redovno.

Bulevar despota Stefana, Takovska u smeru ka Domu Narodne skupštine i Cvijićeva trenutno su takođe kritične. Nepregledna kolone je, pored ovih, i u Ulici Čarlija Čaplina. Na izlasku iz Terazijskog tunela takođe se čeka na ulaz ka Dečanskoj ulici, a problema ima i u Francuskoj ulici.

- Dugačka kolona je i na Trgu Nikole Pašića, kao i sa druge strane iz Bulevara kralja Aleksandra ka Skupštini. Ulica kneza Miloša trenutno ne može da primi toliko broj vozila, koja "nadiru" sa svih strana - raportiraju beogradski taksisti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading