"Morao sam po dete u vrtić"! Za mesec dana šest miliona za kazne zbog bahatog parkiranja, izgovori vozača policajcima već poznati

Autor: J. Jokanović

Vesti

01.07.2019

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samo mesec dana, koliko je prošlo od uvođenja novih drakonskih kazni, Beograđani su platili gotovo šest miliona dinara za kazne zbog bahatog parkiranja. Najviše je zabeleženih prekršaja na javnim zelenim površinama, a po broju bahatih vozača vode dve opštine, Novi Beograd i Vračar.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Počev od 25. maja, kada je stupila na snagu izmenjena odluka o komunalnom redu, čak 174 vozača sankcionisano je zbog parkiranja ili zaustavljanja na javnoj zelenoj površini, dok su u istom periodu 52 vlasnika motornih vozila kažnjena sa 25.000 dinara zbog parkiranja na pešačkom prelazu.

Kako nam je rečeno u Sekretarijatu za komunalne poslove, rekordan broj prekršajnih naloga napisan je 8. juna. Većina još nije upoznata s tim da ih zaustavljanje ili parkiranje na javnim zelenim površinama, tramvajskim šinama, pešačkom prelazu sada košta pet puta više nego ranije. Žale se kako je to polovina njihove plate i neizostavno pitaju može li kazna da se smanji.

Sa 25.000 kazniće se ko parkira

  • na pešačkom prelazu
  • u parku
  • na tramvajskim šinama
  • autobuskim stajalištima
  • zelenoj površini na trgovima, skverovima, kao i duž puta i u okviru njega
  • na zelenoj površini oko objekata javne namene

"Stao sam samo da podignem novac na bankomatu", "Morao sam po dete u vrtić", "Zadržao sam se svega dva minuta", samo su neki od najčešćih izgovora kojima Beograđani pokušavaju da odobrovolje komunalce da im ne pišu nove drakonske kazne za nepropisno parkiranje, ali popuštanja nema. Inače, u sekretarijatu napominju i da stalnom edukacijom koju komunalni policajci svakodnevno sprovode u komunikaciji sa građanima očekuju smanjenje nepropisno ostavljenih motornih vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading