Nebojša Stefanović prisustvovao pokaznoj vežbi vatrogasaca dobrovoljaca

Autor:

Vesti

02.07.2019

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom zajedničke pokazne vežbe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz ovog grada, da dobrovoljno vatrogastvo ima budućnost u Srbiji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Detalj sa pokazne vežbe vatrogasaca

Stefanović se zahvalio vatrogascima dobrovoljcima i profesionalcima što su se opredelili za ovu plemenitu profesiju.

- U Zrenjaninu smo od početka godine imali 25 intervencija, u kojima su zajedno učestvovali i profesionalni vatrogasci i članovi dobrovoljnih društava. Dobrovoljna vatrogasna društva u ovom gradu imaju tradiciju dugu više od dve stotine godina, koja i danas imaju više od 2.400 članova, u svakom naseljenom mestu postoji vatrogasni dom i ozbiljan broj vatrogasnih vozila, što grad Zrenjanin čini uzorom - rekao je Stefanović, koji je pohvalio rad Grada Zrenjanina na unapređenju ove oblasti. 

Ministar je podsetio i da je novi Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu donet upravo u saradnji sa svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji i da Sektor za vanredne situacije MUP-a radi intenzivno na tome da bi se oživela ova institucija. 

- Koristim i ovu priliku da se zahvalim svim vatrogascima i profesionalcima i dobrovoljcima, koji su istinski heroji koji spasavaju živote ljudi. Takođe, istakao bih da će naš sastav Sektora za vanredne situacije do kraja godine imati najveći broj vatrogasaca u poslednjih deset godina. Nastavićemo i sa zanavljanjem vozila za vatrogasce, a ona koja nisu više u eksploataciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova doniraćemo upravo dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kako bismo ojačali i njihove kapacitete - rekao je Stefanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Gradonačelknik Zrenjanina Čedomir Janjić se posebno zahvalio ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanoviću koji je, kako je rekao, prepoznao značaj dobrovoljno-vatrogasnih društava i koji je najzaslužniji za donošenje Zakona o dobrovoljno-vatrogasnim društvima.

-Dobrovoljni vatrogasci i pripadnici profesionalnih vatrogasaca sjajno sarađuju u našem gradu. Mi se trudimo da održavamo i opremu i naše objekte i tako će sigurno biti u narednom periodu - podsetio je Janjić, dodavši da na teritoriji grada Zrenjanina funkcioniše čak 23 dobrovoljna vatrogasna društva u sastavu Vatrogasnog saveza  Grada Zrenjanina. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vatrogasci dobrovoljci

Ministar Stefanović danas je uručio i rešenje o unapređenju u čin generala policije Predragu Mariću, načelniku Sektora za vanredne situacije MUP-a. 

Stefanović je danas obišao i Policijsku upravu u Zrenjaninu gde je razgovarao sa policijskim službenicima o njihovim rezultatima u suzbijanju kriminala, ali i unapređenju uslova njihovog rada. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Bata Kole

02.07.2019 12:26

Vatrogasci,imate podršku naroda.

Nenad

02.07.2019 12:27

Vatrogasci su na svom zadatku odlicni.

Mina

02.07.2019 12:37

Država shvata značaj vatrogasaca i vatrogasnih društava i tu je da pomogne jer su nam vatrogasci od velike važnosti.

Miki ko

02.07.2019 12:38

Vatrogasci Srbije su sve opremljeniji.