PAŽNJA! Sa severa stiže NOVI TALAS koji će narednih 10 dana da izazove žešće temperaturne oscilacije!

Autor: J. D. J.

Vesti

08.07.2019

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih deset dana ćemo moći da odahnemo jer neće biti tropskih vrućina, a temperature neće biti ni blizu 30 podeoka. Naime, oblačnost sa severozapada koja je u nedelju na ponedeljak uslovila pljuskove i donela zahlađenje i dalje će uslovljavati pad temperature, pa će sutra i prekosutra živa u termometru jedva preći 20 stepeni, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Foto: Tanjug/J. PAP/ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

- I dalje će sa severa stizati sveža vazdušna masa, pa ćemo narednih dana imati niže temperature od prosečnih za ovo doba godine, nešto malo iznad dvadeset, a prosek za jul je 29-30 stepeni.

Padaće kiša, a biće i grmljavinskih nepogoda. Zatim u četvrtak i petak očekujemo stabilnije vreme, bez padavina i pretežno sunčano. Biće toplije, ali i dalje bez vrućina kakve su bile prošle nedelje. Temperature će se u većini mesta kretati oko 25 stepeni - navodi Đurić.

Bez tropskih vrućina narednih desetak dana

Ipak, za sve koji su se bar za vikend nadali lepom vremenu kako bi negde otputovali, stižu loše vesti jer, prema Đurićevim rečima, u subotu i nedelju će ponovo biti uslova za kišu, pljuskove, grmljavinu, ali neće biti daljeg zahlađenja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading