JUTA: Agencije nisu dužne da vrate novac

Autor: Republika

Vesti

11.07.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije se povodom sinoćnih nepogoda u Grčkoj obratila grčkoj turističkoj organizaciji i Ministarstvu turizma Grčke i dobila povratnu informaciju da će vanredna situacija na Halkidikiju i konkretno na području Nea Mudanje biti ukinuta večeras u 21 sat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju koje su izdali Ministarstvo turizma Grčke i grčka turistička organizacija, otklonjene su sve okolnosti koje onemogućavaju boravak turista i ne postoje objektivni razlozi za odlaganje ili prekid putovanja.

Iz Jute pak navode da turističke agencije nisu dužne da onima koji su se zadesili na letovanju u Grčkoj tokom razornog nevremena vrate novac.

- Agencija nema obavezu da povrati novac, otklonjene su sve prepreke za odmor, jer su putevi raščišćeni - rekao je Aleksandar Seničić, direktor Jute.

U saopštenju se, između ostalog navodi da sve nadležne institucije rade sve kako bi turistima bile na raspolaganju i omogućile normalan boravak u Grčkoj.

Prema njihovim tvrdnjama, nema prijavljenih većih problema u hotelima i drugim tipovima smeštaja kada su turisti u pitanju, u olujom pogođenom području. Svaka i najmanja šteta će biti otklonjena u najkraćem vremenskom roku.

Situacija je pod kontrolom, nadležne ekipe otklonile su sve kvarove i štetu na putevima i na električnim instalacijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Juta, prenoseći saopštenje iz Grčke, navodi i da je nastala situacija rezultat "više sile" i da nema objektivnih razloga za otkazivanje putovanja u Grčku.

Osim toga, Juta poziva sve turističke agencije koje posluju u skladu sa njenim standardima da budu na usluzi klijentima i da na sve načine pokušaju da u zajedničkom interesu pronađu što bolje rešenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading