Do kraja nedelje tužba protiv SBB: Ovo je dokaz da Šolak laže!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabranjuje se svako dalje postavljanje optičkih kablova u toplovodne kanale, decidno se navodi u naredbi koju je 2009. potpisao tadašnji direktor "Beogradskih elektrana"! Upravo na ovaj dokument se poziva zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tvrdeći da on dokazuje da tajkun Dragan Šolak, vlasnik SBB, ne govori istinu o kablovima ovog operatera koji su otkriveni u mreži gradskih elektrana.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Dragan Šolak

TRAŽIĆEMO ODŠTETU

Vesić je najavio da će grad do kraja nedelje podneti tužbu protiv SBB za nadoknadu štete i krivične prijave protiv odgovornih u JKP "Beogradske elektrane". Za sprovođenje ove naredbe, kako se navodi u dokumentu, bio je zadužen pomoćnik generalnog direktora zadužen za tehničke poslove.

Zamenik gradonačelnika juče je obećao i da će grad, preko zaštitnika građana, pružiti pravnu pomoć svima koji žele da tuže kablovskog operatera jer je ta kompanija u svakoj zgradi gde su postavili kablove krala zajedničku struju.

Kompanija SBB, prema njegovim rečima, nikada Beogradu nije platila ni dinar, a postavili su 120 kilometara optičkih kablova.

Foto: Srpski telegraf

- Kada sam rekao da nemaju dozvolu, oni su pokazali rešenje Ministarstva građevine iz 2005, koje im daje mogućnost da postavljaju kablove duž trase Koridora 10, koji nema veze s Beogradom ni Beogradskim toplanama - naveo je Vesić.

Kaže da je nekadašnji gradonačelnik Nenad Bogdanović rekao da nije nadležan za zahtev SBB i da postoji naredba iz 2009. kojom se ovoj kompaniji zabranjuje da postavlja kablove.

VESIĆ: Krivične prijave i protiv odgovornih u JKP "Beogradske elektrane"

Međutim, dodaje da ta naredba nije sprovedena jer je posle smrti Bogdanovića na čelo Beograda došao Dragan Đilas, pa je SBB postavljao kablove na grejnim područjima na Novom Beogradu, Ceraku i Voždovcu.

Kablove su, tvrdi, postavljali i na stubove javne rasvete, gde su krali struju, te da je ubeđen da KKR i "BC partners" (vlasnici "Junajted grupe", u okviru koje posluje i SBB) i ne znaju šta radi Šolak.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Vesić kaže i da je bilo vreme da se tužilaštvo pozabavi skandalom sa kupovinom sekundi, ne samo na RTS već i na drugim medijima, i da je to Đilas, tvrdi, radio dok je bio direktor narodne kancelarije tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, a kasnije i ministar u vladi Vojislava Koštunice za nacionalni investicioni plan, ali i gradonačelnik Beograda.

I ĐILAS ĆE DA ODGOVARA

On navodi da je Đilas preko reklamnih sekundi kontrolisao sve medije.

- Đilas je nervozan i zbog toga napada Nebojšu Stefanovića, Anu Brnabić i druge saradnike Aleksandra Vučića, među kojima sam i ja. Jasno mu je da će na kraju morati da odgovara jer se obogatio baveći se politikom - rekao je Vesić i dodao da je Šolak uz pomoć Đilasa od SBB napravio monopolsku kompaniju kada je u pitanju kablovska televizija, preko koje su, tvrdi, ucenjivali televizije i tako uticali na uređivačku politiku.

SBB: Optužbe neistinite, evo dokumentacije

Povodom optužbi na njihov račun, iz "Junajted grupe", u okviru koje posluje SBB, odgovaraju da su one neistinite, te da su izloženi progonu i medijskoj propagandi.

- Prinuđeni smo da javnosti pokažemo da posedujemo svu dokumentaciju na osnovu koje smo od nadležnih državnih organa dobili sve neophodne dozvole, kojima je trajno odobrena gradnja telekomunikacionih objekata jedinstvenog kablovskog distributera sistema KDS - kažu u SBB. Ističu i da su se još 2005. obratili gradu za dozvolu za gradnju infrastrukture, ali da se tada Skupština Beograda izjasnila kao nenadležna, uz obrazloženje da je to ingerencija ministarstva.

- Iste godine dobili smo dozvolu od ministarstva za kapitalne investicije kojom nam je odobreno da postavimo kablovsku infrastrukturu po gradovima Srbije, kao i duž magistralnih puteva i koridora. Takođe, posedujemo i ugovore o regulisanju prava i obaveza preduzeća Telefonije KDS, čiji smo pravni naslednik, i "Beogradskih elektrana"m koji su potpisani još 2001. - naveli su ovoj kompaniji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading