Zorana Mihajlović zgrožena ubistvom žene u Pančevu

Autor: Tanjug

Vesti

12.07.2019

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila poslednji slučaj rodnog nasilja koji se desio danas u Pančevu, kada je još jedna žena izgubila život.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Ne postoji opravdanje ni za jedan oblik nasilja, a kada se desi ovako nešto kao danas u Pančevu onda je to za svaku osudu, jer predstavlja poraz celog društva. Još jednom pozivam sve da reaguju, ne smemo biti imuni na nasilje, kome god da se dešava oko nas. Svaki oblik nasilja moramo osuditi i na njega reagovati, jer ono nije privatna stvar i pogađa svakog od nas - rekla je ona.

Mihajlović je istakla da je taj slučaj nasilja nad ženama pokazao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nije dovoljan, jer svi mi, a ne država moramo da reagujemo kad znamo da postoji nasilje.

- Smatram da zakon treba da se poboljša uvođenjem mera, kako zaštite žena, tako i mera protiv nasilnika, koje već imaju evropske zemlje. Uvođenje posebnih narukvica za nasilnike može biti jedna od tih - izjavila je potpredsenica vlade i ukazala da čak ni zabrana prilaska žrtvi ne štiti dovoljno žrtve nasilja.

Ona je ponovila apel da građani prijave nasilnike i da je za iskorenjivanje nasilja nad ženama neophodno uključivanje čitavog društva, medija, civilnog sektora i svakog pojedinca i pojedinke, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading