NEVREME IDE KA SRBIJI! RHMZ izdao upozorenje, u Hrvatskoj grad već napravio haos!

Autor: Republika

Vesti

13.07.2019

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republičhi hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je danas nešto pre 15 sati hitno upozorenje na jačanje pljuskove, grmljavinu i grad na području Topličkog okruga, okolina Kuršumlije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

RHMZ je naveo da se od tada u narednih sat vremena na području Topličkog okruga očekuju jaki pljuskovi, grmljavina, lokalno i pojava sugradice i grada.

Prethodno je RHMZ u 13.40 izdao hitno upozorenje na jake pljuskove, grmljavinu i grad za područje severnog Banata i južne Bačke.

U upozorenju za područje Srbije, RHMZ je naveo da se posle podne, uveče i noću očekuju lokalno obilni pljuskovi, grmljavina i pojava grada, uglavnom u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RISTIĆ
Foto: Ilustracija

U Beogradu se večeras i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju obilni pljuskovi i grmljavina.

U većem delu Srbije je na snazi žuti meteoalarm, a na teritoriji Beograda, Zapadne Srbije, Šumadije i Jugozapadne Srbije narandžasti meteoalarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U HRVATSKOJ VEĆ UVELIKO DIVLJA OLUJA

Nevreme je počelo u Zagrebu, a oluje se očekuju u celoj Hrvatskoj. Za celu zemlju upaljen je žuti meteoalarm, a za severnu i srednju Dalmaciju narandžasti. Hrvatsko zagorje je poharao grad.

Crni oblak koji je naglo stigao za svega par minuta uz grmljavinu doneo je grad veličine lešnika koji je intenzivno padao desetak minuta. Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za subotu na obilne pljuskove, grmljavinu i grad na području Srbije.

- U subotu posle podne, uveče i noću lokalno obilni pljuskovi, grmljavina i pojava grada - stoji u upozorenju RHMZ.

RHMZ je inače ranije izdao upozorenje na obilne pljuskove, grmljavinu i grad za danas posle podne, uveče i tokom noći na teritoriji cele Srbije.

Prema prognozama meteorologa, sutra se očekuje promenljivo oblačno i sveže vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Od ponedeljka do petka naredne nedelje biće promenljivo i malo toplije uz retku pojavu kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom, a za naredni vikend 20. i 21. jula, očekuje se stabilizacija vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading