Komarci vas najviše napadaju ako jedete OVE NAMIRNICE

Autor: novosti.rs

Vesti

15.07.2019

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko želite da se oslobodite od minijaturnih nepodnošljivih krvopija, koje istovremeno neprijatno zuje i ujedaju, promenite način ishrane.

RepublikaFoto: pixabay.com

Jedite više voća i povrća, a manje mesa i slatkiša. Komarci posebno vole osobe sa "prekiselom krvi", odnosno sve one koji izrazito mnogo jedu meso i slatkiše, ističu stručnjaci tradicionalne medicine.

Drugi način za izbegavanje njihove najezde je da konzumirate beli luk. Ako ovu namirnicu zbog mirisa ne podnosite, možete čen da presečete napola i time natrljate stopala. Sat kasnije telo će mirisati baš kao da ste čen i pojeli, a komarci će nestati iz vidokruga. Nestaće i ako telo namažete uljem od lavande, karanfila, lovora ili jabukovim sirćetom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Komarci ne vole ni miris vitamina B, zbog čega bi u ishranu trebalo uvrstiti proizvode od integralnog brašna, pšenične klice, mlečne proizvode, pečurke, orahe i skušu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading