Svedočenje majke koja je snimila bahatu sestru iz Zvečanske: Došla u posetu detetu, zatekla šok prizor

Autor: Kurir, Republika

Vesti

25.07.2019

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đ. A. radnica Centra u Zvečanskoj, maltretirala je mališane, nije ih izvodila, smenu je provela viseći na telefonu, a jedno dete koje je ostavila bez nadzora, umalo nije palo sa pulta, svedoči M.J.

RepublikaFoto: facebook.com/Pokret Levijatan - STOP Animal ABUSE
Bahata vaspitačica iz Zvečanske

- Primetila sam da se vaspitačica ponaša neprimereno i bezobrazno prema mališanima. Jedan dan nije iznosila decu iz krevetaca, bila je zamračena prostorija, a ona je skoro celu smenu provela razgovarajući telefonom. Nije ih ni izvodila, nije im davala igračke, nije im puštala ni crtaće, a kada sam videla da je jednoj bebi lupila šamar, morala sam da reagujem.

Ovako počinje priču majka M. J. koja je prilikom posete svom detetu, snimila i raskrinkala suspendovanu medicinsku sestru.

- Obratila sam se jednoj od koordinatorki i upozorila na vaspitačicino ponašanje, rečeno mi je da će to biti preneto glavnoj sestri i da će joj skrenuti pažnju, kao i da je ona nova. Upozorila sam i na to da je jedno dete bez nadzora na pultu za previjanje. Nije je bilo nekoliko minuta, dete umalo nije palo sa pulta - priseća se ona.

Kako kaže, narednog dana, kada je napravila snimak, vaspitačica je došla u drugu smenu vidno besnija i bahatija.

RepublikaFoto: facebook.com/Đurđija Alempijevic

- Nosila je dete sa snimka u desnoj ruci, a levom rukom u prolazu ošamarila drugo dete koje je stajalo u krevecu. To dete je palo i plakalo, a ona se nije ni okrenula. To me je uznemirilo i uplašilo, brzo sam postavila telefon na snimanje na staklo koje deli te dve sobe, a ja sam se sakrila - priča nam ona.

Nakon što je pregledala snimak, usledio je još veći šok, posumnjala je na prodaju dece zbog toga što je vaspitačica fotografisala jednog mališana.

- Nisam smela da prijavim nekome u Centru za slikanje jer sam se uplašila da je možda još neko umešan u to. Rekla sam im da me pozovu kada moje dete izađe i da treba da im nešto važno kažem. Međutim, taj poziv nije usledio! Inače, način na koji je nosila dečaka za mišicu kao da je džak i način na koji ga je bacila blag je u poređenju sa onim kako je bacala drugu decu sa mnogo veće visini i neprijatnijim zahvatima.

Kako kaže, pokretu Levijatan se obratila verujući da će oni pomoći i nešto preduzeti. Sama se prijavila policiji i sve ispričala.

- Smatram da sam snimajući krivično delo uradila pravu stvar. Toj deci je bila ugrožena bezbednost. Toj vaspitačici treba zabraniti rad sa decom!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading