SIN HEROJA SA KOŠARA PONOVO ĆE HODATI! Vučić platio operaciju nepokretnom mladiću

Autor: novosti.rs

Vesti

02.08.2019

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar Milutinović (28) je operisan, a troškove je preuzeo predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vladan i Lazar Milutinović

- Operacija za mene znači novi život! Kao da sam se u 28. godini ponovo rodio. Mogu da zamišljam šta ću sve da radim kad stanem na svoje noge - presrećan je Lazar Milutinović, iz Jagodine, za čiju je operaciju novac počelo da sakuplja Udruženje veterana 63. padobranske brigade, a potom je organizovan i niz humanitarnih akcija, međutim, nedostajalo mu je 7.000 evra.

Nakon izveštavanja u medijima predsednik Srbije Aleksandar Vučić je Lazaru odmah obećao da će sve troškove operacije, ali i kasnije rehabilitacije, lično preuzeti.

Posle nepuna dva meseca Lazar je operisan u "Tiršovoj", a operacija je, prema rečima doktora Dmitrija Popkova, specijaliste ortopedske hirurgije iz Rusije, uspela 100 odsto.

Predsednik Vučić uskoro će obići Lazara.

- Pred operaciju sam bio veoma uzbuđen. Kada sam se probudio iz anestezije i video da su mi noge ispravljene, oči su mi zasuzile od sreće. Doktor mi je produžio butne mišiće i ispravio stopala. Doduše, operacija nije čarobni štapić, pa ću posle nje i rehabilitacije morati mnogo da vežbam. To mi neće biti teško, jer je doktor rešio da me operiše i zbog toga što sam puno vežbao. Uz to, cena operacije je sa 30.000 evra smanjena na 12.000 - kaže Lazar.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

On dodaje da mu je otac Vladan i dalje najveća motivacija i da mu je zahvalan što ga je naučio da bude borac u životu. Očeva najveća želja je bila da ga vidi na nogama. Nažalost, Vladan, heroj sa Košara, nikad neće moći da vidi sina kako hoda, jer je 2015. godine preminuo od posledica moždane aneurizme.

- Izuzetno mi je drago što je Lazar ostvario svoj san, a što je bila najveća želja njegovog oca koju nije mogao da mu ispuni za života. Njegovim prijateljima i saborcima je posebno drago što smo bar delimično uspeli da se odužimo Vladanu, koji se nesebično borio za našu zemlju i koji se nije bojao za svoj život ni kada je bio duboko u neprijateljskoj teritoriji - rekao je Saša Gacik, koji je, kao i Vladan, bio snajperista, i jedan od osnivača Udruženja veterana 63. padobranske brigade.

Presrećni su i Lazareva majka Srbijanka, mlađi brat Sava, a naročito baka Anđa, koja tuguje za Vladanom, sinom jedincem, ali koja je ponosna što je "rodila sina sokola, legendu". Kada bude stao na svoje noge, Lazar će nesumnjivo biti novi soko u porodici Milutinović.

Inače, Lazar je rođen kao zdrava beba u šestom mesecu trudnoće, zbog čega je tri meseca proveo u bolničkom inkubatoru. Kako se on pokvario, Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja centralnog nervnog sistema i cerebralne paralize. Imao je deformitete oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokaciju obe čašice.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
StefanBrate99

02.08.2019 15:05

Zaista velika pohvala za predsednika Vucica.

StefanBrate99

02.08.2019 15:07

Svi trebaju da se ugledaju na naseg predsednika. On je covek za primer svima.

StefanBrate99

02.08.2019 15:08

Vucic veliki covek, svi trebaju da se ugledaju na njega.

Rea

02.08.2019 15:56

Predsednice, svaka cast!