Alarmantno! Veterinarska inspekcija reagovala! Zbog zarazne bolesti izvršena eutanazija svinja!

Autor:

Vesti

02.08.2019

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon intervencije u Velikoj Krsni, kojom je počelo masovno ubijanje stoke po domaćinstvima, zbog navodne pojave zarazne bolesti, oglasila se i Uprava za veterinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Usled sumnji na moguću pojavu zarazne bolesti, a na osnovu prijavljenog uginuća jedne svinje u zaseoku Šume, mesta Rabrovac, nadležne službe Uprave za veterinu su u tom i mestu Velika Krsna izvršile eutanaziju svinja i u skladu sa predviđenim procedurama preduzele sve preventivne mere kako bi se zaštitilo zdravlje životinja na tom području - piše u saopštenju.

Uzorci svinja su poslati na laboratorijsku analizu i po dobijanju rezultata biće preduzete sve potrebne mere u skladu sa utvrđenim procedurama.

- U toku je isplata novčane nadoknade vlasnicima eutanaziranih životinja koja je utvrđena na osnovu tržišne cene i koju je do sada dobila većina vlasnika svinja - rekli su iz ove inspekcije.

Podsetimo, stanovnici Velike Krsne su, još uvek, u šoku i ne razumeju kako je moguće da se zbog zaraze vrši masovna eutanazija svinja, a da je sa druge strane prodaja svinjskog mesa dozvoljena na obližnjoj pijaci i restoranima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading