Monah Arsenije: Pustinjaci su živeli i po 120 godina, zato je molitva najbolji botoks

Autor:

Vesti

03.08.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostroški monah Arsenije Jovanović nije običan monah, on je harizmatična ličnost, pisac, uspešan slikar, po profesiji stomatolog. On je pravoslavni učitelj, mentor, pravoslavni psiholog, filozof koji drži duhovnu propoved na specifičan način - praktično se ispoveda pred prisutnim auditorijumom. Nedavno se u jednom intervjuu osvrnuo i na najrasprostranjeniju bolest savremenog društva - depresiju - i otkrio razlog zbog čega ova pandemija ne prestaje.

RepublikaFoto: youtube.com/Nikola Jankovic
Arsenije Jovanović

Tajna je u jednoj stvari! Brzina koju živimo i koja nam je nametnuta vodi, kaže, na psihijatriju, kod dilera, u javnu kuću ili u - restorane.

- Zašto su na zapadu ljudi predebeli? Zato jer im je duša beskrajno gladna, a telo im je sito. Oni jedu da utole glad, ne fizičku, već duhovnu, a ona ne može da se utoli hranom u fast fudu.

Uzrok ovakvog stanja je, prema rečima oca Arsenija, nedostatak ljubavi.

- Društvo odvlači roditelje van kuće, preopterećeni su, nemaju vremena za decu. Vaspitavani smo bez ljubavi. Zato imamo epidemiju psihičkih bolesti. To sve potiče od uništavanje žene, koja gubi dva svoja najmoćnija oružja: ženstvenost i ljupkost - kaže on.

On je, kako prenosi portal Srpski glas, objasnio i zašto se koplja najviše lome oko omladine i zašto se i na globalnom nivou pokušava perfidna kontrola mladih.

Postali smo debeli jer nam je telo sito, a duša gladna!

- Na Pravnom fakultetu u Podgorici redovno je održavana tribina koja je zatvorena posle mog predavanja o narkomaniji i rokenrolu. Rekao sam da nam je omladina zombirana, nadrogirana. To se nekima nije dopalo. Zašto? Zato što je omladina najzdraviji deo društva. Čovek srednjih godina je ucenjen poslom, decom. Omladina je rasterećena i može da pokrene promene. Sistem to zna i ne želi da se istina čuje.

Otac Arsenije kaže da u ovom vremenu sveštenici moraju da budu spremniji da daju odgovore omladini.

- Čak i mnogi naši sveštenici ne znaju kojom silom raspolaže pravoslavlje. Dođe im mlad čovek sa problemima, oni ga pošalju na psihijatriju. Ne znaju da molitva ima silu isceljenja. Kada kod mene dođe mlad čovek sa problemima, molitva je vrhovna terapija. Molitva izbacuje zlo, menja zakonitosti vremena i fizike. Usporava starenje. Pustinjaci su živeli po 100-120 godina. Molitva je najbolji botoks - zaključuje monah.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading