Apel građanima: Ne zalivajte travnjake

Autor: novosti.rs

Vesti

09.08.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je na sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i higijene domaćinstva, budući da se i u narednom periodu očekuju tropski dani.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, prethodnih dana zbog vrućina preduzeće je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode.

Navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće, podsećaju iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".


Pozivaju Beograđane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

Dodaju da je preduzeće blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading