Prijava protiv lica za organizovanje nelegalne deponije na Čukaričkoj padini!

Autor: Republika

Vesti

16.08.2019

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je prijavu protiv nepoznatog lica zbog sumnje da je organizovalo nelegalnu deponiju na Čukarici, saopšteno je danas iz tog Sekretarijata.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Divlja deponija

Kako se precizira u saopštenju, prijava protiv nepoznatog lica je podneta zbog sumnje da je izvršilo krivično delo protivpravnog zauzimanja zemljišta i krivično delo oštećenja životne sredine organizovanjem nelegalne deponije koja se stvara odlaganjem komunalnog i građevinskog otpada. 

U prijavi se navodi da je u Ulici Milorada Jovanovića bb na teritoriji Čukarice, preko puta Fabrike metalnih proizvoda nasut razni komunalni i građevinski otpad na površini od šest hektara i na visini do 15 metara, kao i da te površine nisu predviđene za deponovanje otpada.

Prijava je podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu na osnovu pritužbe građana poslate zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću. 

Kako se navodi u saopštenju, po Zakonu o komunalnim delatnistima određeni su uslovi i način obavljanja komunalnih delatnosti, a Odlukom o održavanju čistoće propisani su uslovi korišćenja ove komunalne usluge.

Zakonom je tačno previđeno ko obavlja takvu delatnost pod tim uslovima, ali isto tako da je zabranjeno istovarivati i ostavljati van deponije sve vrste otpada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mire

19.09.2019 18:15

A korumpirani opstinari