Valjda će sad diplomirati: Stari studenti nastavljaju studije po novom programu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.08.2019

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da stari studenti moraju završiti studije po obrazovnom programu koji je trenutno aktuelan, jer ministarstvo ne može da donosi odluke koje fakulteti ne mogu da sprovedu.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- S rektorima fakulteta tražimo način da se starim studentima omogući što lakše prelazak na novi program. Na nekim fakultetima nema više ni katedre, ni profesora za neke predmete koje ti studenti treba po starom programu da završe, pa je to i tehnički neizvodljivo. Tako da će svi završiti fakultete po modelu koji je sada aktuelan - rekao je ministar Šarčević u Užicu.

On je posavetovao sve stare studente da počnu da uče, jer to učenje, kako je rekao, predugo traje.

- Tolerancije i razumevanja bilo je na pretek.Došli smo u situaciju da kao da tražite od fabrike da proizvodi delove za auto, a ona za to nema potrebe, ni zakonske obaveze - rekao je Šarčević i zaključio da bi "to bila agonija bez prestanka".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading