(FOTO) SVE ZA BOLJE USLOVE: Saobraćajna policija dobila 47 savremeno opremljenih vozila

Autor:

Vesti

27.08.2019

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je danas prisustvovao dodeli 47 savremeno opremljenih patrolnih vozila pripadnicima Uprave saobraćajne policije, poručio je da će država nastaviti da investira u poboljšanje uslova rada policijskih službenika.

Foto: MUP Srbije

- Vozila su nabavljena za pripadnike saobraćajne policije koji se bave uviđajem i poseduju savremenu i svu neophodnu tehnologiju za rad. Birali su ih sami policajci koji rade na terenu i koji su se izjasnili kakvo vozilo im je potrebno i kakve komponente treba da sadrži - rekao je Stefanović, dodajući da su vozila nabavljena u sklopu nastavka modernizacije Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Ministar je precizirao da je od ukupno 47 vozila, marke "škoda karok", koja će još danas biti raspoređena po odeljenjima saobraćajne policije širom Srbije i odmah korišćena na terenu, sedam donacija Grada Beograda. On se zahvalio gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, koji su prisustvovali primopredaji,  i dodao da je sa Gradom Beogradom dogovorena i nabavka pet  motocikala presretača do kraja godine.

Foto: MUP Srbije

Govoreći o stanju bezbednosti saobraćaja, Stefanović je istakao da je zahvaljujući dobrim putevima, ulaganju države u infrastrukturu i velikom broju turista,  u poslednjih pet godina frekventnost saobraćaja u Srbiji povećana i da našim putevima danas prolazi gotovo 40 odsto više vozila. 

- Istovremeno broj saobraćajnih nezgoda je manji nego što je bio pre pet godina i policija nastavlja da ulaže ogroman trud kako bi taj broj i dalje smanjili, što kroz preventivne akcije, što kroz pojačane kontrole. U poslednje vreme pored prekoračenja brzine kretnja, vožnje u alkoholisanom stanju, nevezivanja sigurnosnog pojasa, kao čest uzrok saobraćajnih nezgoda imamo i umor vozača. Želeo bih da apelujem još jednom na vozače da budu odgovorni, da štite svoje živote, živote ljudi koje prevoze, ali i svih učesnika u saobraćaju - rekao je Stefanović. 

Foto: MUP Srbije

On je naveo da saobraćajna policija tokom sedam dana otkrije i više od 20.000 prekršaja prekoračenja brzine i 2.000 prekršaja vožnje u alkoholisanom stanju, navodeći da je nedavno čak zaustavila čoveka koji je vozio sa 4,60 promila alkohola. Kako je ministar rekao "teško je zamisliti kako je taj čovek uopšte živ sa toliko promila, a kamoli kako je upravljao vozilom".     

Foto: MUP Srbije

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić zahvalio se ministru Stefanoviću što je poseban akcenat stavio na prevenciju u bezbednosti saobraćaja, koja je, kako je ocenio, značajna za sprečavanje tragedija u saobraćaju. 

Donirana vozila, prema njegovim rečima, omogućiće da se uviđaji obave brže i preciznije i da se spreče veće opstrukcije u saobraćaju. 

Foto: MUP Srbije

Radojičić je istakao da Grad Beograd i Ministarstvo unutrašnjih poslova  imaju puno zajedničkih akcija usmerenih na podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju i da će ta dobra saradnja, u interesu građana prestonice i njihove bezbednosti, biti nastavljena i u budućnosti. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading