Herojski podvig godine: On je spasao dečaka (7) povređenog u sudaru kod Starog Žednika

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

04.09.2019

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na auto-putu, nedaleko od Starog Žednika, ugledao sam kako iza šlepera stoji kolona od dvadesetak vozila austrijskih registarskih oznaka. Usporio sam, uključio rotaciona svetla da vozačima iza mene signaliziram da uspore. Tek tada sam ugledao i strašan prizor - "audi" koji se zakucao pod prikolicu kamiona. Istrčao sam iz saniteta da pomognem, ali za trojicu muškaraca, nažalost, nije bilo spasa. Četvrti putnik, sedmogodišnji dečak, preživeo je, ali sam se uplašio da ima unutrašnje krvarenje. Odlučio sam da ga odmah prevezem u subotičku bolnicu.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Uroš Ždero

Ovako desetar Uroš Ždero (34), vozač Odeljenja za zdravstvenu zaštitu 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade Kopnene vojske u Bačkoj Topoli, svedoči o strašnom udesu koji se u ponedeljak oko 6.30 dogodio na auto-putu između Bačke Topole i Starog Žednika.

Dečaka su, kako kaže, njegovi sunarodnici već izvukli iz smrskanog vozila, ali on nije izgledao dobro.

- Bio je kontuzovan i za par minuta nekoliko puta se budio i odmah ponovo onesvešćivao - nastavlja Ždero.

- Shvatio sam da mora što pre u bolnicu. Pokušao sam na engleskom da objasnim da hoću odmah da ga prebacim u Suboticu na preglede, ali me niko od prisutnih nije razumeo. Govorili su nemački i turski. Srećom, jedan od njih je znao srpski, pa sam mu objasnio da je mališanu neophodan lekarski pregled - kaže on.

 

 

Dečaka su, potom, prebacili u sanitet Vojske Srbije, a sa njima je put Subotice krenuo i pedesetogodišnji muškarac kao pratnja.

- Vozio sam brzinom na granici dozvoljene - priča Ždero.

- Dečačić se u jednom trenutku probudio i počeo da plače. A meni su minuti vožnje do Subotice izgledali kao sati. Strahovao sam samo da nema neko unutrašnje krvarenje, jer je bilo jasno da je udarac "audija" u šleper bio strahovit. Laknulo mi je kada su ga preuzeli lekari i medicinsko osoblje Opšte bolnice u Subotici. Nekako sam znao da je od tog trenutka u sigurnim rukama - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading