Sunčan vikend, nagli pad temperature, pa tropska vrućinčina! Pogledajte vrtoglavu vremensku prognozu za celu nedelju

Autor:

Vesti

13.09.2019

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutnih prijatnih 27 stepeni, od četvrtka popodne, 17. septembra zameniće nagli pad temperature od deset stepeni - prognoze su RHMZ.

Foto: RHMZ/printscreen
Vrenska prognoza za Beograd narednih dana

Nastavak poznog leta sa temperaturama nešto iznad proseka možemo očekivati do kraja ove sedmice, a onda početkom naredne živa ponovo raste!

- Do kraja dana očekuje nas sunčano i toplo vreme, najviše dnevne temperature na području zemlje kretaće se u intervalu između 25 i 29 stepeni, uz pojačani severni vetar. Sutra se nastavlja vreme slično današnjem, ali sa nešto više oblaka. U nedelju će, nakon svežeg jutra, biti više sunca tokom dana, sa temperaturama od 23 do 27 stepeni - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Da se polako bližimo jeseni podsetiće nas svežije noći i jutra, ali će zabunu predstavljati prilično toplo vreme tokom narednih dana. Prema rečima meteorologa Đurića, nakon prijatnog i sunčanog vikenda, slede nam još vrelijii dani, kada će živa u termometru dostizati 30. podeok u većini krajeva naše zemlje.

- Početak sledeće nedelje obeležiće pravi letnji dani sa temperaturama između 26 i 31 stepeni. Već od utorka uveče najpre na severu, a od srede i ostalim delovima zemljle doći će do povećanja oblačnosti i osetnijeg pada temperature za više od 10 stepeni - ističe Đurić.

 

 

Osveženje koje nastupa sredinom naredne nedelje više će se ogledati u vidu hladnijeg vremena i naglog pada temperatura, a kako kaže meteorolog Đurić, više uslova za kišu biće u četvrtak.

- Osteniji pad temperature od srede znači da ona gotovo neće prelaziti 20 stepeni u većini krajeva zemlje, a sreda bi čak, mogla da prođe i bez padavina - navodi Đurić.

 

 

 

Prema najavama, Vojvođani i stanovnici Zapadne Srbije biće prvi na udaru zahlađenja, a u sredu tokom dana i ostali delovi Srbije. Kratkotrajna kiša ili pljusak u sredu se očekuje u Vojvodini, a dan posle u prestonici i na jugu zemlje. Lokalno se očekuju i obilni pljuskovi. Najviša temperatura će u sredu u centralnoj Srbiji biti 17 stepena, a najniža 7. U Vojvodini nevreme u sredu, najviša temperatura će biti 20, a najniža 9, a na jugu zemlje nešto viša temperatura.

Na jugu Srbije nešto veće zahlađenje nastupiće od petka, kada će u nekim krajevima najniža temperatura iznosti 4, a najviša 16 stepeni.

Od narednog petka do kraja perioda biće pretežno sunčano u petak sa temperaturom koja će biti bez bitnije promene, a od subote malo toplije sa retkom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Dobra vest je, kaže meteorolog Đurić, to da zahlađenje neće potrajati, te bi već od narednog vikenda moglo da nam se vrati pozno leto i porast dnevnih temperatura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading