Krivična prijava za nasilnice! Šamaranje devojčice u školskom dvorištu u Barajevu dobija zakonski epilog

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

13.09.2019

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršnjačko nasilje u Barajevu, gde su 11. septembra dve devojčice šamarale i zlostavljale vršnjakinju, dobiće i zakonski epilog.

RepublikaFoto: Screenshot
Nasilnica koja je žrtvi lupala šamare u školskom

Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su u školskom dvorištu OŠ "Knez Sima Marković" šamarale i fizički maltretirale A. M. (15), saznaju "Novosti".

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan snimak vršnjačkog nasilja na kojem dve učenice (15) u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vreme druga deca smeju

Na snimku se vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu lupka žrtvu po glavi i preti joj da će “proći trista puta gore” ako sve ispriča njenoj majci.

RepublikaFoto: Screenshot



Druga devojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala deca dobacuju psovke.

Direktor škole Dobrivoje Jelić rekao je za "Novosti" da su preduzeti svi neophodni koraci da učenice - zlostavljači budu adekvatno sankcionisane.

- Devojčice su učenice prvog razreda srednje škole. Od ranije su u sukobu, netrpeljivost i razmirice su ispoljavale i na društvenm mrežama, a sve je eskaliralo 11. septembra tokom velikog odmora - rekao je Jelić. - Odmah je obaveštena policija, incident je prijavljen i inspekciji Ministarstva prosvete. Protiv dve devojčice je pokrenut i disciplinski postupak i uskoro će se znati kakvi će koraci biti pokrenuti protiv vinovnica incidenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tone

15.09.2019 17:56

Strogo sankcionisati nasilnice najstrozije za primer riditelje nobcano kazniti a devojcicu koja je maltretirana koja ce imati posledice njeno zdravstveno stanje izvestaciti i na teret okrivljenih po 500000.din.najmanje.