Rizikovali dečije živote: Saobraćajna policija otkrila neispravan autobus pred ekskurziju u Italiju, jedan vozač nije imao ni lekarsko uverenje

Autor: rts.rs

Vesti

23.09.2019

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maturanti Kruševačke gimnazije na eskurziju u Italiju krenuli su sa četiri i po sata zakašnjenja, jer jedan od autobusa nije imao kompletnu dokumentaciju o ispravnosti, a samo nekoliko dana ranije đaci iz Požege su takođe kasnili sa polaskom, jer je policija oktrila da autobus nije prošao tehnički pregled.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Učenici koji su čekali 4 sata na polazak u Italiju

Umesto u pet časova ujutru, četiri autobusa sa đacima pošla su na put iz Kruševca u devet časova i 30 minuta, a redovnom kontrolom saobraćajne policije, rano jutros utvrđena je nepotpuna tehnička dokumentacija o ispravnosti jednog od četiri autobusa, piše RTS.

Osim toga, jedan od vozača nije imao lekarsko uverenje koje po Novom pravilniku o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, ne sme biti starije od godinu dana.

Eskurziju je organizovala jedna agencija iz Kruševca, koja je, prema rečima direktorke Kruševačke gimnazije Biljane Dačić, izabrana odlukom Saveta roditelja.

Poslali autobus koji nije prošao tehnički

Inače, u subotu su učenici Gimnazije "Sveti Sava" iz Požege na temperaturi od tri stepena čekali četiri sata polazak na ekskurziju.

Kako piše RTS, razlog kašnjenja je taj što je auto-prevoznik poslao autobus bez obavljenog tehničkog pregleda.

Autobus su zato požeški saobraćajaci uputili na tehnički pregled.

Deca su nakon nekoliko sati zakašnjenja i obavljenog tehničkog pregleda autobusa krenula na ekskurziju.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Stršljen

23.09.2019 12:37

Jedan od ko zna koliko neregularnih autobusa i vozača je prošlo.

Stršljen

23.09.2019 13:44

Jedan od hiljadu kojeg upecaju.Samo ne zaboravite,da bi srbin zarad zarade prevario i oca i brata,kuma,i posleduce ih ne zanimaju.Strašno ali to je naša stvarnost i istorija.

jA

24.09.2019 08:02

zakon o lekarkim uverenjima na svakih godinu dana nisu ni izbacili ni objavili tako da vecina vozaca ima lekarska uverenja koja su ispravna e sad posto u ovoj lopovskoj drzavi svr malo pa sad da se na godinu dana vade lakarka uverenja za vozace ja samo da pitam onda piloti na mesec dana treba da vade