"TETKA SE UDALA ZA MOG OCA, A REKLI DA MI JE MAJKA": Lagali ga 50 godina, razboleo se kad je saznao istinu o maćehi-tetki!

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

29.09.2019

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mišel Mišković (50) živi na relaciji Podgorica - Pariz. Na tom putu je istovremeno i dobio i izgubio sve. Ceo svoj život je mislio za jednu ženu da mu je majka, a onda je pre tri godine saznao surovu istinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Otkrivena porodična tajna nakon 50 godina

Mišel Mišković je ispričao svoju tešku životnu priču sa ciljem da pronađe nekog od rodbine ko bi mu rekao ko je zaista i kakva bila njegova majka.

- Nakon pedeset godina tajni saznao sam da je moja prava majka umrla kada sam se rodio, otpočinje svoju ispovest Mišel, uzbuđen što mu se ponovo rodila nada da će saznati istinu.

Teško detinjstvo

Rodio se u Parizu u gradskom porodilištu naselja Pariz 12, i to kad je majka bila u šestom mesecu trudnoće. Kada je on udahnuo svoj prvi dah, za njegovu biološku majku je bio njen poslednji. Još kao novorođenče, morao je hrabro da se bori i preživeo je.

Danas shvata da mu je to bila samo prva teška bitka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Rođen je pre vremena...

- Smešten sam u hraniteljsku francusku porodicu, gde sam boravio dok je tamošnja socijalna služba pokušavala da stupi sa mojom rodbinom u kontakt kako bi me neko od njih usvojio. I dalje je misterija za mene zbog čega je moj otac odlučio da me se odrekne pri rođenju, nikada o tome nismo pričali, objašnjava svoje prve korake gospodin Mišković i dodaje:

- Nakon devet godina, prihvatila me je očeva rođena sestra iz Niša koja me je neko vreme odgajala i koja je samo malo odgrnula veo tajne koji se obmotavao oko mene celog života, podseća se Mišel.

Posle boravka kod tetke po ocu, Mišel Mišković završava kod babe po ocu u Crnoj Gori, odakle ga preuzimaju otac i, kako on u tom trenutku misli, majka i vode ga ponovo u Francusku.

Klupko se polako odmotava

- Uvek sam sumnjao da se u mojoj porodici nešto čudno dešava, ali klupko je počelo da se odmotava nakon smrti moje polusestre, za koju sam tada mislio da mi je sestra. Pred celom familijom na sahrani moja majka, kasnije će se ispostaviti moja maćeha, je ridala i govorila: "Sve što sam imala, otišlo mi je!", govori Mišel.

Tada je imao 27 godina i počeo je da ispituje, ali je tek sa punih 50 saznao sve ono što danas iznosi.

- Kada sam se pre tri godine oženio, supruga i ja smo neko vreme bili kod tetke u Nišu. To je bio prvi prasak za mene. Poverila je mojoj ženi da je moja prava majka umrla kad sam se rodio, seća se Mišel.

Potraga za istinom u Crnoj Gori

Vratio se u Crnu Goru verujući da će mu familija reći istinu. Ipak, saznao je još samo nekoliko stvari: majka mu je umrla po njegovom rođenju od posledica udesa, zbog čega je i prevremeno rođen. Njegov otac je nakon majčine smrti oženio njenu polusestru. Dakle, njegova maćeha je i njegova tetka. Prava majka mu se prezivala Dragićević, od oca Vukašina, a živeli su u mestu Zvečka kod Obrenovca. Majka mu je imala još tri rođene sestre za koje se ne zna "ni gde su, ni šta su".

Mišel, kojem se tetka-maćeha predstavljala kao majka, duboko veruje da je njegova prava majka bila jako dobra žena i želi da sazna što više može o njoj. U potrazi je za njenim sestrama, svojim pravim tetkama kako bi mu rekle istinu.

Pored toga, angažovao je advokate koji će se baviti njegovim poreklom u legalnom smislu. Predao je gomilu dokumenata srpskoj ambasadi u Parizu, jer je ona zadužena za boravišne dozvole njegove, i prave, i lažne porodice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Razboleo se...

- Razboleo sam se kada sam shvatio da sam ceo život proveo u takvoj laži, u tom upetljanom životu gde se ne zna ko je kome šta, gde nema ljubavi. Hteo bih da znam je li me mama želela, volela. Ako neko zna išta o ovoj priči, neka mi javi. Želim da saznam bar kako se zove i gde joj je grob, završava svoju tužnu ispovest Mišel.

Gospodin Mišković se trenutno nalazi u Podgorici. Bez obzira na sve bolesti koje je zaradio dok je tražio istinu, a samo jedna je slabovidost od dijabetesa, on nastavlja svoju borbu. Uskoro će put srpske ambasade u Francuskoj, čiji poziv čeka, ali se nada da će ga njegovi bliski u međuvremenu kontaktirati. Ističe to kao jedini razlog za iznošenje ličnog života u javnost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading