Blokiraće i mostove! Taksisti najavili radikalne proteste u prestonici

Autor: Mediji

Vesti

02.10.2019

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik taksi udruženja Aleksandar Bjelić najavio je radikalizaciju protesta od naredne nedelje, ako se ne ukine CarGo, a kako navode Večernje novosti, oni su rekli da bi radikalizacija mogla da uključi i blokadu mostova.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Protesti taksista u Beogradu

Nezadovoljni taksisti i danas su blokirali Slaviju, Nemanjinu ulicu, Kneza Miloša i širi centar Beograda, zbog čega pojedine linije gradskog prevoza nisu radile, pa su građani morali da idu pešice.

Nezadovoljni radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, beogradski taksisti su i danas od 13 do 15 sati bili u protestnoj vožnji.

Prema rečima Aleksandra Bjelića, predsednika taksi udruženja iz Srbije, ukoliko se ne ukine CarGo, naredne nedelje može doći do radikalizacije protesta.

Taksi udruženja saopštila su u utorak uveče da će nastojati da sugrađanima, s obzirom na to da im svojim protestnim vožnjama otežavaju obavljanje njihovih aktivnosti, to u maloj meri kompenzuju.

Kako je saopšteno, zbog toga će na svojim trasama, a u okviru protestne vožnje, taksisti besplatno prevoziti sugrađane.

Zbog protesta taksista, bile su obustavljene trolejbuske linije 29, 21, 22 i 40, dok je saobraćajna policija preusmeravala autobuse koji se kreću izmenjenim trasama.

Tramvajske linije 9, 10 i 14 su bile skraćene do Autokomande, rekli su u GSP-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading