Božović iz Komiteta za saobraćaj: Protest taksista ima pozadinu, neko im dao signal da zatvore grad i traže gašenje CarGo

Autor: Republika

Vesti

04.10.2019

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Božović stručnjak za bezbednost saobraćaja ocenio je danas da protest taksista u Beogradu ima pozadinu jer im je „neko dao podršku da zatvore ulice“ kao i da će ukoliko ostvare svoj cilj – gašenje CarGo aplikacije, pokazati da su jači od institucija.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Milan Božović

- Sve vlasti su se bojale protesta i štrajkova taksista, jer nije postojala alternativa za građane. Ovo je prelomna godina, jer građani prvi put imaju alternativu i to nije taksi već CarGo - rekao je Božović za TV Prva.

Božović, koji je i bivši direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, je istakao da će, ukoliko taksisti nastave sa ovakvim ponašanjem pokazati da su jači od svih ostalih i da će sve drugo što budu poželeli morati da bude ostvareno.

On je osudio blokadu grada navodeći da su svi građani besni jer taksisti maltretiraju sve oko sebe i jer su bezobzirni.

- Onog trenutka kad zatvorite ulicu ili raskrsnicu u Beogradu, pokazujete bezobrzirnost prema svom okruženje, nije vas briga što že zbog toga da trpi trudnica, staro iznemoglo lice ili neki bolesnik. Vas to ne interesuje, vi pokazujete da ste gazda na svojoj teritoriji - kazao je Božović.

On je dodao da taksist ne mogu da, pošto nisu prvi i jedini u svom poslu, maltretirate sve oko sebe.

- Suprotno bilo kakvoj logici organizovanja transporta, ne smete smetati ostalim učesnicima u saobraćaju, odraziće se loše, pojaviće se gužve. Ako želite da strajkujete morate da odrzite minimum prevoza, ne smete da smetate ostalim građanima - ocenio je on i dodao da se ovakvim blokadama stvara nervoza koja nije dobra i koja može da dovede do posledica.

Božović je dodao i da koristi često CarGo, jer taksi nikada ne može da dobije, kao i da je veoma zadovoljan uslugom, jer ne mora da razmišlja o tome ko će doći po njega, već je potpuno siguran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sandra

04.10.2019 19:33

Ne treba im davati dozvolu za proteste svakog dana.

Odgovori 11 0
Slavko

05.10.2019 09:30

Taksisti drže monopol u taksiranju. Zaradjuju ogromne pare. Spremni su na sve. Država im to omogućila.