CarGo podneo treću krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović: Zahtevamo najstrožu kaznu zbog trgovine uticajem

Autor: Republika

Vesti

10.10.2019

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo trgovine uticajem.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Vuk Guberinić

Guberinić je u krivičnoj prijavi naglasio da je ministarka Mihajlović, koristeći svoj službeni i društveni položaj, uticala da se po hitnom postupku i bez javne rasrave usvoje izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Prema njegovim rečima, bilo je nužno da se prilikom donošenja izmena Zakona održi javna rasprava sa svim zainteresovanim stranama, ali je ministarka uticala da se i pored nezapamćenih nedostataka, zakon "progura" u Narodnoj skupštini i usvoji po hitnom postupku.

- U trenutku usvajanja zakona, CarGo je bio registrovan u skladu sa svim zakonima kao tehnološka firma, plaćao poreze i zapošljavao ljude. CarGo je na tržište uveo transparentnost, ali je takav CarGo model postao prepreka svima koji bi da nastave da love u mutnom. Zato je zakon o prevozu promenjen samo kako bi se zaustavio razvoj CarGo-a - kaže Guberinić.

Direktor CarGo navodi da su od novog Zakona o prevozu interes imali samo ministarka Mihajlović i njeni pojedini pomoćnici jer su dok su pokušavali da ugase domaći CarGo, podsticali ulazak inostranih kompanija koje iznose novac iz semlje.

- Uz sve to, istovremeno se gleda blagonaklono na vršenje krivičnih dela od strane taksi kartela. Ali, ne još zadugo - izjavio je Guberinić nakon predaje krivične prijave.  

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Direktor CarGo izjavio je da su ministarki juče na poklon uručili kovertu sa Forbsovom listom, ali da će "današnji poklon morati da bude uručen preko ovlašćenog službenog lica".

- Pozivam Više javno tužilaštvo da sprovede temeljnu istragu zasnovanu na načelu nulte tolerancije na korupciju i da prikupi dokaze kako bi pred nadležnim sudom pokrenuo krivični postupak protiv prijavljene Mihajlović uz zahtevanje najstrože moguće kazne. U Srbiji niko ne sme da bude zaštićen od istrage - zaključio je Guberinić.

Kompanija CarGo podnela je ranije dve krivične prijave protiv ministarke Mihajlović – u martu ove godine zbog indicija o zloupotrebi službenog položaja i u avgustu zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 Krivičnog zakonika. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading