Strani fond daje 40 MILIONA EVRA ZA "TORLAK"!

Autor: blic.rs

Vesti

20.09.2017

04:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih investicionih fondova na svetu spreman je da, nakon detaljnih analiza koje su urađene, investira novac u Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, saznaje „Blic“.

Strani fond daje 40 miliona dinara za Torlak

Reč je o fondu koji ima bogato iskustvo kada je reč o ovoj vrsti ulaganja i koji planira da uloži 40 miliona evra u ovaj posao.

- Strateški partner obavio je detaljne analize nakon kojih je procenio da je "Torlak" institut u koji vredi ulagati. Pomenuti fond ima ogromno iskustvo u ovoj oblasti, a godinama uspešno sarađuje i sa Unicefom, upravo kada je reč o obezbeđivanju neophodnih vakcina za najugroženije populacije širom sveta - kaže sagovornik “Blica” iz vrha vlasti uključen u pregovore.

Da posao ne bi bio doveden u pitanje, investitor je tražio da se njegovo ime ne otkriva dok ugovor ne bude potpisan.

U Beogradu su nedavno boravili poslovni ljudi čijim sredstvima pomenuti investicioni fond raspolaže. Oni su, prema rečima ovog sagovornika, bili u prilici da se upoznaju sa istorijom, kapacitetima i potencijalom “Torlaka” i sve to je na njih ostavilo snažan utisak.

- Ovom investicijom “Torlak” bi bio u prilici da standardizuje svoju proizvodnju, odnosno da obezbedi sve međunarodne sertifikate i licence za proizvode iz trenutnog asortimana, ali i za one koji se nalaze u završnim fazama kliničkih studija. Tako bi svi proizvodi bili sertifikovani po najvišim svetskim standardima i imali bi priliku da se nađu na tržištima drugih zemalja - navodi izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading