Stručne ekipe JKP "Gradska čistoća" utvrdile da li je deponija Vinča OPASNA po ljudsku sredinu

Autor: beograd.rs

Vesti

26.10.2019

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na deponiji Vinča nema otvorenog požara pa samim tim ni opasnosti po ljudsku i životnu sredinu kao i kvalitet života naših sugrađana", utvrdile su stručne ekipe JKP "Gradska čistoća", Sekeretarijata za inspeksijcke poslove, kao i sektora za vanredne situacije koje su od juče na terenu, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Otpad u Vinči

Prema rečima Darka Glavaša, gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima ekipe su tokom jučerašnjeg dana izašle na teren i vrše aktivnosti kako bi se utvrdilo odakle dolazi dim i trenutno se vrši sanacija tog dela deponije. 

- Ovo su situacije koje se često dešavaju što i jeste jedan od razloga zbog kojih je Grad  Beograd prepoznao ovaj višedecenijski problem i pristupio zatvaranju deponije u Vinči kao i javno-privatnom partnerstvu. Na taj način rešiće se višedecenijski problem građana, napraviće se postrojenje za preradu čvrstog otpada, iz čega će se dobijati toplotna i električna energija - rekao je Glavaš dodavši da je poznato da situaciju dodatno pogoršavaju i samostalni recikleri kao i stanovici neformalnih naselja koji godinama na ovoj lokaciji pale gume i odvoze svoj otpad koji tamo uništavaju.  

Glavaš je istakao da su ekipe Zavoda za javno zdravlje, gradskih sekretarijata i preduzeća i dalje na terenu, prate situaciju na deponiji i reagovaće ukoliko bude bilo potrebno.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading