Rešena "misterija" većeg računa: Evo zašto je Infostan skuplji od 1. oktobra

Autor: Tanjug

Vesti

07.11.2019

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 1. oktobra građani plaćaju skuplji račun za Infostan, jer im je u okviru stavke "hladna voda" naplaćena usluga "pogonska spremnost sistema" u fiksnom iznosu od 130,68 dinara (sa PDV) i koja se obračunava bez obzira na količinu utrošene vode. Ova nova stavka je uvedena jer se time finansira održavanje i ispiranje sistema vodovodne mreže.

RepublikaFoto: e-stock/D. GOLL
Foto: Ilustracija

- Cena za ''pogonsku spremnost sistema'' je visina mesečne novčane naknade u fiksnom iznosu za održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže, koju utvrđuje javno komunalno preduzeće koje vrši prečišćavanje i distribuciju vode uz saglasnost osnivača - objasnili su Tanjugu u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove Grada Beograda.

Tom odlukom je propisano da je korisnik vode dužan da komunalnom preduzeću mesečno plaća cenu za pogonsku spremnost sistema, bez obzira na količinu utrošene vode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading