Bizarna teorija Darka Trifunovića: Putin je osnovao OVK

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

07.11.2019

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović optužio je juče predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina da je osnovao OVK, odnosno da je obučavao albanske teroriste dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj!?

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Nešto je gadno pobrkao: Darko Trifunović

Trifunović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi, rekao da je ova zločinačka organizacija osnovana sredinom osamdesetih godina prošlog veka i da je ključni čovek u njenom stvaranju bio Putin, u to vreme prvi čovek sovjetske obaveštajne službe u Berlinu?!

Trifunović je juče za Informer ponovio svoje sumanute tvrdnje i rekao da stoji iza svega jer navodno poseduje dokumente Savezne službe državne bezbednosti bivše Jugoslavije u kojima ovo piše!?

Prema njegovim rečima, Albanija i Istočna Nemačka osamdesetih godina 20. veka bile su pod punom kontrolom sovjetskih službi, koje su i osnovale OVK.

 

 

- OVK je osnovana osamdesetih godina pod nazivom Staljinističko-lenjinistički pokret Albanaca za odvajanja od Jugoslavije. Ova organizacija napravljena je od strane Štazija, tajne službe Istočne Nemačke, i albanske tajne službe Sigurimi. U to vreme, Albanija i Istočna Nemačka bile su pod kontrolom sovjetskih službi. Čovek koji je bio ključan u stvaranju šiptarske terorističke organizacije bio je lično Putin. On je u to vreme vrbovao i Angelu Merkel da radi za Moskvu. Sve ovo ne govorim ja, već stoji u dokumentima Savezne službe državne bezbednosti Jugoslavije - tvrdi Trifunović, koji zanemaruje činjenicu da je OVK, po svim relevantnim izvorima, osnovana tek 1993. godine, a da je Putin bio agent KGB u Istočnoj Nemačkoj od 1985. do 1989. godine.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić ističe da je Trifunovićeva teorija bušna sa više strana.

- Ova tvrdnja o Putinu uopšte ne pije vodu jer on u to vreme nije imao ovlašćenja za takve krupne međunarodne programe. Uostalom, da je to istina, Rusija bi valjda i danas rukovodila terorističkom OVK. To znači da do ratova na Balkanu ne bi ni došlo, jer Rusija ne bi huškala jednog saveznika na drugog. Sumnjam da je i ova tvrdnja deo antiruske propagande. Ona se uklapa u sve učestalije teorije da je Rusija kriva za sve krize čiji su pravi autori NATO pakt i EU - naglašava Petrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
djordje1953

08.11.2019 08:11

kad sednes u pogresan voz sve stanice su pogresne