Mihajlo je tešio sve druge, umesto da oni teše njega: Mladi fizičar bio hrabar do poslednjeg trenutka

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2019

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do poslednjeg trenutka nije gubio nadu. Za njega nisu postojale izgubljene bitke. I kad je bolest uzela maha i kad je svima oko njega bilo jasno da su šanse da se izvuče sve manje, naš Mihajlo je bio hrabar, on je nas tešio umesto mi njega.

RepublikaFoto: youtube.com/B92
Mihajlo Sporić

Ovako o poslednjim sedmicama najtalentovanijeg srpskog i evropskog fizičara Mihajla Sporića (21) govori jedna od njegovih vršnjakinja koja je s njim išla u razred u Matematičku gimnaziju. Kaže, čuli su se otprilike mesec dana pre nego što je preminuo od raka pluća, a posle toga je bila u kontaktu s onima koji su do poslednjeg dana bili s njim.

Mihajlo je, podsetimo, saznao da ima rak pluća mesec dana pre odlaska na Kembridž, bilo je to pre dve i po godine. Najteža dijagnoza nije ga pokolebala. Otišao je u Englesku, uporedo se lečio i studirao. I tamo je bio najbolji, kao što je to bilo i u Matematičkoj gimnaziji, odnosno na elektrotehnici i fizici, koje je uporedo studirao u Beogradu.

 

 

Drugarica iz gimnazije: Za njega nisu postojale izgubljene bitke

Legendarni direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović za Srpski telegraf je pričao o Mihajlu. Kako nam je rekao, pre samo godinu dana roditelji su iz Engleske javili da je izlečen, a on je čak u međuvremenu i dolazio u posetu svojoj gimnaziji, koju je beskrajno voleo.

- U petak je cela škola plakala. Bio je to neopisiv prizor, đaci su bukvalno jecali - rekao je za naš list Ognjanović.

Mihajlo će biti sahranjen u Beogradu, na Novom groblju. Molba porodice je da novac, umesto za cveće, bude uplaćen Nacionalnoj organizaciji roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

11.11.2019 19:32

Na žalost legendo prerano si otišao,večna ti slava.Saučešće porodici.