VELIKA ŠANSA ZA MEDICINARE! Evo koliko će sestara i tehničara biti primljeno u radni odnos u Kliničkom centru!

Autor: Republika

Vesti

26.11.2019

12:49 >> 12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika gužva danas u upravnoj zgradi Kliničkog centra Srbije. Blizu 100 mladih ljudi, kandidata, došlo je na razgovor za posao, u okviru kojeg će biti primljeno 55 medicinskih sestara, dva lekara i više nemedicinskih radnika.

RepublikaFoto: Republika
Razgovori sa prijavljenim kandidatima

Od početka godine, dakle od 1.januara2019.godine, zaključno sa današnjim danom, u KCS je ugovor o radu dobilo 583 zdravstvenih radnika, od toga 136 lekara i čak 447 medicinskih sestara i tehničara.

Sada je u realizaciji konkurs kroz koji će biti zaposleno još 55 medicinskih sestara I tehničara I dva lekara. Prethodne, 2018.godine u Kliničkom centru Srbije je zaposleno 449 zdravstvenih radnika, a u 2017. godini ukupno 515 zdravstvenih radnika je dobilo posao u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor KCS  prof dr Milika Ašanin ističe da Klinički centar Srbije omogućava mladim ljudima koji se zapošljavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi da steknu izuzetna medicinska znanja, uče od starijih kolega, napreduju i da se profesionalno ostvare.

- Uz veliku podršku Ministarstva zdravlja, trudimo se da zapošljavanjem mladih  formiramo nove generacije zdravstvenih radnika Kliničkog centra Srbije, ustanove u koju svi pacijenti dolaze onda kada je zdravstveno stanje najteže, jer dobro znaju da u ovde uvek mogu dobiti najbolju i najkvalitetniju negu I lečenje u skladu sa savremenim dostignućima najbolje kliničke prakse - kaže direktor Kliničkog centra Srbije profesor Ašanin .

RepublikaFoto: Republika
Bila je velika gužva

Značajan uticaj na veliko interesovanje mladih na konkurs za posao u KCS svakako da, pored ugleda ove najznačajnije zdravstvene ustanove u Srbiji, ima I nedavno povećanje plata zdravstvenih radnika. Država je položaj zdravstvenih radnika stavila na vrh svojih prioriteta, te je samo u ovoj godini dva puta povećavana plata medicinarima.  Tako danas medicinske sestre, nakon povećanja plate od 15 odsto u novembru, imaju  iste ili veće plate nego što su imali lekari 2009. ili 2010. godine.

U skladu sa opredeljenjem usmerenim ka kadrovskom osnaživanju zdravstvenog sistema, zapošljavanje mladih lekara i njihovom usavršavanju, Ministarstvo zdravlja je u toku ove godine već zaposlilo više od dve hiljade zdravstvenih radnika u toku ove godine, a u periodu od 2014.godine, zaposleno je ukupno njih više od 14 hiljada i odobreno preko 8.000 specijalizacija.

RepublikaFoto: Republika
Veliko interesovanje

Ministarstvo zdravlja uspešno realizuje i Program zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, onih sa prosečnom ocenom 10 i 9, te je do sada njih 300 dobilo posao, doktorske studije i specijalizacije, kao i 158 najboljih medicinskih sestrara/tehničara dobilo je posao u bolnicama širom zemlje... U decembru je najavljeno novo zapošljavanje najboljih mladih medicinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading