Srećku (5) su se roditelji utopili u bunaru, godinu dana kasnije još nema porodice koja bi da ga usvoji

Autor: novosti.rs

Vesti

12.12.2019

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Srećko (5), čiji su roditelji poginuli u bizarnoj nesreći u bunaru u selu Stragari kod Trstenika, 12.decembra, 2018. godine, još uvek je u hraniteljskoj porodici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Petogodišnji dečak je prema nezvaničnim saznanjima ušao u tzv. listing za usvojenje u kojem je 10 porodica, ali do sada postupak usvajanja teče sporo i skoro da nema zainteresovanih!

- Stekli su se uslovi za usvojenje i u toku je postupak - navodi nezvanično izvor. - Dečak je zdrav, lepo napreduje od početka, vratio se u obdanište. Hranitelji divno brinu o njemu, ali zainteresovanih porodica nema.

Želja Centra za socijalni rad u Trsteniku, gde je predočeno da ne mogu da komentarišu postupak usvojenja maloletnika, bila je da siroče bude što bliže rodnom selu Poljna i rodbini. Ova ustanova još uvek je staratelj dečaka koji je u tragediji ostao bez mame Slađane (50) i tate Časlava Anđelkovića (57). Smrt ih je zadesila u bunaru dubokom šest metara. Skoro četiri dana, Srećko je bio sam u kući i plakao, sve dok dečije jauke nisu čule komšije.

Obdukcija Slađane i Časlava Anđelkovića pokazala je da je smrt nesrećnih supružnika nastala neposredno usled utopljenja. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading