Nastavlja se otimačina srpske svetinje! Srpska liga: Srbija mora da zaštiti Srbe i Ostrog

Autor:

Vesti

19.12.2019

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev oštro je osudio vlast u Crnoj Gori koja na sve načine pokušava da otme imovinu, crkve i manastire u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đurđev

- Nastavak ugnjetavanja srpskog naroda u Crnoj Gori i histerija crnogorskog državnog vrha, usmerena protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), čiji je cilj da se uništi srpski identitet i otme celokupna imovina SPC, među kojima kojima je i manastir Ostrog, veliko je upozorenje za državu Srbiju, kao matičnu zemlju svih Srba, koja mora, pod hitno, da zaštiti svoje sunarodnike u Crnoj Gori i svetinje koje su oduvek pripadale srpskom narodu i njegovoj Crkvi – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

Đurđev je naglasio da je nedopustivo da se antisrpska vlast u Crnoj Gori, donošenjem nekakvih zakona o državnoj imovini i slobodi veroispevesti, legitimiše prisvajanje srpskih crkava i manastira, i radi na potpunom proterivanju srpskog naroda, sveštenstva i Srpske pravoslavne crkve sa tog prostora.

- Sramne su izjave predsednika i premijera Crne Gore pokazale da im je namera, da stvore crnogorsku naciju i crnogorsku crkvu tako što će zatrti srpsku tradiciju, kulturu, jezik, veru i crkvu, i time se jednom za svagda, distancirati od svega što ima predznak srpsko - završava Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading