"Dva meseca posle moje smrt kreće Treći svetski rat": Preminuo otac Jefrem koji je izrekao ovo proročanstvo

Autor: Srbija danas, Republika

Vesti

20.12.2019

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom decembra materijalni svet je napustio otac Jefrem, čuveni monah iz Arizone koji je ceo život službovao u Američkoj arhiepiskopiji Carigradske patrijaršije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Pixabay
Foto: Ilustracija

Pravoslavni veruju da je da Jefrem bio obdaren proročkim darom, a mnoga njegova proročanstva su se navodno ispunila. Jedno od njih je bilo vezano za njegovu sopstvenu smrt, a to proročanstvo je već danima tema svih svetskih medija.

Jefrem je rođen kao Joanis Moraitis 24. juna 1928. godine u gradu Volos u Grčkoj. Sedamdesetih godina je otputovao u Ameriku, gde je vredno radio na osnivanju pravoslavnih manastira, od kojih je najpoznatiji manastir Svetog Antonija Velikog u Arizoni. Nekoliko godina kasnije otputovao je u SAD, gde je počeo da osniva pravoslavne manastire. Najpoznatiji od njih je manastir Svetog Antonija Velikog u Arizoni, pa su Jefrema često nazivali i "apostol Amerike."

Naime, Jefrem je predvideo svoju smrt, rekavši da će otići na nebo pre Nove godine, što se i dogodilo. Prema rečima ovog monaha, u vreme njegove smrti Aton će biti pred raskolom, a dva meseca kasnije počeće rat kakav svet još nije video!

Ostvarile su se dve od tri tačke proročanstva - smrt oca Jefrema pre Nove godine i raskol na Svetoj gori i u pravoslavnom svetu uopšte.

Cilj teksta nije potvrđivanje ili negiranje ovog proročanstva, i svako je slobodan da odluči u šta da veruje. Podsetićemo se ponovo reči Isusovih iz Svetog pisma: "Niko ne zna dan i čas mog drugog dolaska do otac moj sam!"

Ali, i pored skepticizma želimo da skrenemo pažnju na još jedan primer Jefremove prozorljivosti.

Nekoliko dana posle smrti oca Jefrema, u manastiru Svetog Antonija u Arizoni, monah Ilija je odmarao posle napornog dana. Te noći mu se u snu javio već upokojeni Jefrem, i tada mu je rekao: "Ne brini, uskoro ćeš biti sa nama." 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading