Noćas prve pahulje ove zime! Najava RHMZ-a: U ovim krajevima očekuju se i snežni nanosi!

Autor: Republika

Vesti

23.12.2019

20:04 >> 20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo dan je bilo oblačno i osetno hladnije na prethodne dane, a kako stoji na sajtu RHMZ-a, u toku noći se očekuju i prve pahulje ove zime!

RepublikaFoto: Photo by Hide Obara on Unsplash
Foto: Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je najavio da se večeras i tokom noći očekuje kiša, koja će postepeno prelaziti u susnežicu i sneg, ali u krajevima višim od 1000 metara.

U tim, višim predelima očekuje se i formiranje snežnog pokrivača...

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs

 

 

Kako meteorolozi najavljuju, u sredu, četvrtak i petak nastavlja se nestabilno vreme - tmurno i kišovito, ali hladno sa temperaturama do 7 stepeni Celzijusove skale.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

VOZAČI, OPREZ!

Osetni pad temperature, slaba i umerena kiša u većem delu Srbije ove večeri uslovljavaju nepovoljne uslove za vožnju, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Vozačima je potreban pun oprez za volanom, posebno u večernjim satima kada, pored kiše, sumaglica, niska oblačnost i magla dodatno ugrožavaju bezbednu vožnju i smanjuju vidljivost.

Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, a oštećenja na kolovozu se ne vide jer su ispunjena vodom, zato smanjite brzinu i povećajte odstojanje između vozila, savetuje AMSS. Kako se navodi, na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička

U subotu dolazi do prekretnice! Naime, prvog dana vikenda, 28. decembra u Srbiji će i u nižim krajevima padati sneg, a dnevne temperature neće prelaziti 3. podeljak Celzijusove skale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading