Grip je stigao u Beograd, a evo kada se očekuje najjači udar epidemije!

Autor: telegraf.rs

Vesti

07.01.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je da će u naredne dve-tri nedelje, a najviše za mesec dana uslediti sve brže širenje gripa.

Foto: Ilustracija

- Grip je u Beogradu krenuo. Kako će škole biti otvorene tokom januara, ubrzanje prenošenja gripa u Beogradu je realno očekivati posle Božića u narednih dve-tri, najviše četiri nedelje. Istovremeno u Vojvodini su škole zatvorene, pa će tamo daleko sporije da se virus prenosi - napisao je Kon na fejsbuku.

Školski raspust za osnovne i srednje škole biće od 1. do 14. februara, a zbog Dana državnosti u školske klupe đaci će sesti tek 18. februara. U Vojvodini raspust uveliko traje, počeo je 24. decembra, a završava se 14. januara.

Inače, prošle godine zbog gripa zimski raspust produžen, pa su đaci krenuli u školu tek od 25. februara. U tom trenutku od gripa je bilo 104.867 obolelih, a smrt koja je povezana sa gripom nastupila je kod 29 pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading