Zima hvata zalet: Krajem januara stiže LEDENI TALAS! Ovo je dugoročna prognoza do kraja maja!

Autor: Republika

Vesti

09.01.2020

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeoroški zavod objavio je vremensku prognozu do kraja aprila. Što se tiče prvog meseca ove godine, očekuju se nešto blaže temperature, ali ne zadugo. Naime, u trećoj dekadi januara očekuje se ledeni talas, navodi se na sajtu RHMZ.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini minimalna temperatura od 1.3, a maksiamalna oko 5.4 stepeni. Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 42 mm.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

FEBRUAR: Blaži i sa prosečnim padavinama

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, u Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 7.5 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 6 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 27 mm.

APRIL: Topliji i malo suvlji

Mala verovatnoća za pojavu jakih mrazeva prvoj polovini aprila.

U aprilu nas oečkuje mesec sa nešto manjim padavinama, a minimalne temperature očekuju se oko 9 stepeni. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura oko 19.1ºS.

Mesečna suma padavina tokom aprila biće malo ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 9 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 44 mm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading