Novi udarac za taksiste, UBER dolazi u Srbiju?!

Autor: b92.net

Vesti

09.01.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata svetska kompanija "Uber" dolazi u Srbiju, pišu mediji nezvanično.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ

Veliki broj taksista širom Srbije u četvrtak je dobio ponudu da putnike prevoze preko ove Uber aplikacije.

Jedan broj taksista dobio je SMS poruku u kojoj ih predstavnici firme iz Birmingema zovu da se "povežu i zarade". U poruci je naveden britanski broj telefona, kao i sajt povezi.me registrovan u Crnoj Gori.

- Imamo informaciju da je UBER pustio aplikaciju za vozače i korisnike u Srbiji. Strukovno udruženje taksita - SITAB, tražilo je od Ministarstva saobraćaja sastanak Radne grupe. Zakon se ne sprovodi od strane inspekcije i komunalne policije prema licima i privrednim subjektima koja u formi udruženja koriste Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Ovde je sada reč o firmama koje protivno Zakonu o prevozu putnika, bez ispunjavanja zakonom propisaniih uslova za vozače i pravne subjekte obavljaju i organizuju taksi prevoz -  kaže Vlado Bulatović, predsednik SITAB-a.

Bulatović navodi da u Srbiji, poput UBER-a već posluje CarGo.

Poziv da vozi preko UBER aplikacije dobio je taksista iz Zrenjanina Vladimir Karadžin.

- Preko SMS expres servisa dobio sam ovu poruku. Pomislio sam da je neka provokacija, jer se navodi da je firma u Engleskoj, a sajt je registrovan u Crnoj Gori. Proverio sam, taj sajt zaista postoji - navodi Karadžin, predsednik SITAZ-a, Strukovnog udruženja taksi prevoznika iz Zrenjanina.

Podsećamo, pre dva meseca Beograd je desetak dana bio paralisan zbog protesta beogradskih taksista. Da li će dolazak UBER-a biti povod da se oni vrate na ulicu?

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading