Uber javio da ipak ne dolazi u Srbiju!

Autor: telegraf.rs

Vesti

10.01.2020

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka kompanija Uber ne dolazi u Srbiju, potvrđeno je iz matične kompanije i našeg resornog ministarstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Spekulacije da kompanija Uber već nudi svoje usluge na tržištu Srbije koje su objavili neki mediji nisu tačne. Iz Ubera su rekli da trenutno nemaju planova za širenje poslovanja u našoj zemlji.

- Uber je trenutno dostupan u više od 700 gradova u 66 zemalja. Kontinuirano tražimo nove načine pomoću kojih korisnicima možemo ponuditi pristup novim oblicima mobilnosti. Međutim, trenutno nemamo planova za potencijalno širenje usluga na područje Srbije - rečeno je u izjavi te kompanije za naš portal.

Spekulacije su naime krenule od toga da su taksisti proteklih dana dobili poruke s pozivom da se priključe, navodno, aplikaciji Uber i prevoze putnike putem nje, što je izazvalo burne reakcije.

Međutim, odlaskom na sajt jasno piše da je dotična firma iz Birmingema, kao i da je sajt registrovan u Crnoj Gori.

Kada se pristupi aplikaciji, ona nije registrovana pod nazivom "Uber Srbija", i na sajtu se ni u jednom delu ne pominje reč "uber". A nigde nema ni prepoznatljivog loga kompanije Uber (koji je u jednom trenutku imao i drugačiju verziju). Sporna aplikacija postoji od 26. decembra, a trenutno sve liči na situaciju da je neko pokušao da korišćenjem imena poznate firme razvije posao pružanja nečeg poput taksi usluge.

Taksi udruženja su prijavila ovaj slučaj, i imaju približno sličan zaključan a to je da se radi o nekoj aplikaciji koja pokušava da nelegalno stupi na tržište.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading