Vučić pozvao Uber da dođe u Srbiju: CarGo podržava konkurenciju

Autor:

Vesti

13.01.2020

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo pozvao je danas Uber da dođe u Srbiju i rekao da podržava dolazak bilo koje strane firme, aplikacije ili servisa, koja će da uposli mladost Srbije, da ne moraju da idu iz zemlje.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Vučić

Nažalost u toku emitovanja došlo je do tehničkog problema zbog koga se prekinulo uključenje u N1, a zbog čega Vučić nije mogao da odgovori predstavniku taksista Bošku Vukojeviću.

- Spreman sam da razgovaram sa predstavnicima UBER-a, jer CarGo podržava konkurenciju, za razliku od ministarke Zorane Mihajlović, njenog okruženja, interesnih grupa i taksi kartela koji žele zatvoreno tržište i kombinacije. Inovacije onemogućavaju kombinacije, možda je tu problem - rekao je Vučić.

On je u uključenju u jutarnji program N1 reagovao na subvencije za taksiste i istakao da CarGo bez ijedne subvencije ima vozni park u vrednosti od 10 miliona evra i koji čine uglavnom hibridna i električna vozila.

- Taksisti su u povlašćenom položaju. Sve što radi CarGo, a Udruženje građana koristi jeste isključivo iz redovnog poslovanja. Nama nije potrebna nijedna subvencija, mi želimo da pokažemo svima da radom, slobodnim tržištem, zalaganjem, trudom, investicijama i inovacijama, a ne kombinacijama, možemo da napravimo jedan model koji je uspešan i prepoznat i u Srbiji gde CarGo ima više od 800.000 članova - kazao je on.

RepublikaFoto: Promo foto

On je istakao da članovi Udruženja CarGo koriste električne Jaguare, hibridne Toyote, a u planu su i najnoviji električni Jaguari, proglašeni za automobil godine.

 - Mi želimo da Srbiju i Beograd ozelenimo i da pokažemo da možemo da radimo bez subvencija, na slobodnom tržištu, da budemo konkurentni i da imamo nove automobile. Ako se već daju subvencije, to treba isključivo da se daje za kupovinu hibridnih ili električnih vozila. Svi zajedno moramo da se borimo da građani dišu čistiji vazduh i da imaju zeleniji grad - izjavio je Vučič za N1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vita

13.01.2020 16:24

Dodji UBERu da se taksisti uberu.

Odgovori 10 0