17. januar snega nigde! Meteorolog otkrio da li će uopšte da pada ovog meseca

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.01.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog u RHMZS Nedeljko Todorović kaže da se od danas može očekivati bolja situacija što se vremenskih prilika tiče i da će od sredine dana početi da duva jugoistočni vetar, koji će se naročito pojačati u košavskom području.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ako ste se uželeli snega tačno pre godinu dana Beograd je izgledao ovako

To će podići maglu, a ona bi još mogla da se zadrži u delu Zapadne Vojvodine i kotlinama na zapadu i jugozapadu Srbije, kaže on.

- U subotu će takođe biti manje magle osim u kotlinama, ali će biti oblačno vreme i moglo bi da bude i kratkotrajnih snežnih padavina, kao i vetra - kaže Todorović. 

On kaže da zagađenja ima tokom cele godine, ali je preko zime intenzivnije, naročito zbog individualnih ložišta.

- Vremenske prilike presudne su za zadržavanje čestica naročito u uslovima kada nema vetra, kao sada i kada je visok važdušni pritisak. To je uobičajena situacija i u takvim prilikama magla se zadržava, kao i nivo zagađućićih ceštica naročito u urbanim sredinama - objašnjava meteorolog.

Sagovornik kaže da nema nagoveštaja da bi do kraja januara moglo da bude ozbiljnijih padavina, te navodi da će biti uglavnom suvo vreme.

Naredne sedmice očekuje nas oblačno vreme, a u nekim delovima zemlje moguće su i slabe padavine. Oko 24. i 25. januara bi moglo da bude ponegde snega i kiše, a zadržaće se hladno vreme uz slab jutarnji mraz i svežije noći. Krajem meseca se može očekivati malo toplije vreme, a u kotlinama pojava magle i svežije vreme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading