Vulin na Kopaoniku sa Specijalnom brigadom: Vojska Srbije je spremna da i u teškim vremenskim uslovima odgovori na svako naređenje

Autor: Republika

Vesti

23.01.2020

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije obučava se svakoga dana, nikada ne gubi vreme i uvek je tu da sačuva naš način života i našu Srbiju - poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska pripadnika Specijalne brigade, koji izvode obuku u zimskim uslovima na Kopaoniku.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin sa Specijalnom brigadom

- Proces preformiranja specijalnih brigada je u toku, ali proces obučavanja se nikada ne završava i nikada ne prestaje - rekao je ministar Vulin, istakavši da su pripadnici 72. i 63. specijalne brigade najobučeniji i najelitniji vojnici Vojske Srbije, čiji proces usavršavanja i obučavanja traje dok god su pripadnici Vojske Srbije.

Pripremama za rad u zimskim uslovima, poručuje ministar Vulin, Vojska Srbije pokazuje da je spremna da i u teškim vremenskim uslovima odgovori na svako naređenje, ispuni svaki zadatak i bude na usluzi svojoj zemlji i svom narodu.

Potpukovnik Vladimir Stojanović, koji za vreme obuke na Kopaoniku obavlja dužnost komandanta privremene komande, objašnjava da se obuka pripadnika Specijalne brigade u zimskim uslovima realizuje i na Kopaoniku i u širim rejonima mirnodopskog razmeštaja.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

- U prvom delu današnjeg prikaza pokazali smo dejstvo izviđačkih organa zimi, što je deo obuke koju realizuju svi sastavi Specijalne brigade. U drugom delu prikazana je obuka u traganju i spasavanju, koju realizuju specijalizovani sastavi Specijalne brigade, dok smo u trećem segmentu videli sadržaj obuke u alpskom skijanju, koji, takođe, realizuju svi sastavi Specijalne brigade - rekao je potpukovnik Stojanović.

On ističe da 51. skijaški poligon Kopaonik nudi odlične uslove za život i rad pripadnika Specijalne brigade, kako za obuku u alpskom skijanju, tako i obuku u diverzantskim dejstvima zimi.

Zastavnik Ivan Miletić komandir je tima koji je prikazao rad izviđačke patrole zimi. Taktička pretpostavka njegovog tima bila je da je izviđačka patrola u toku kretanja naišla na neprijatelja.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

- Blagovremenom odlukom komandira odlučeno je da se izvrši neutralisanje neprijatelja. Mogli ste da vidite taktički rad izviđačke patrole i podgrupa iz kojih se patrola sastojala, poput podgrupe za napad i podgrupe za obezbeđenje. Nakon neutralisanja neprijatelja, prikazan je segment izvlačenja izviđačke patrole i nastavak daljeg rada - objašnjava zastavnik Miletić i dodaje da je celokupno ljudstvo opremljeno posebnom opremom koja je neophodna za realizaciju zadataka u zimskim uslovima.

Današnjem prikazu dela obuke pripadnika Specijalne brigade u zimskim uslovima prisustvovao je i komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading