CarGo: Nemačke firme spremne da ulažu u Srbiju, odlične vesti za nova radna mesta

Autor: Republika

Vesti

07.02.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor softverske kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić rekao je da se put do stvaranja novih i visoko plaćenih radnih mesta nalazi u razvoju i uvođenju različitih inovacije, te da je u tom cilju razgovarao sa eminentnom nemačkom kompanijom insertEFFECT GmbH, koja je zainteresovana za razvoj platformi za mobilnost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

- Nemačka kompanija, lider na tržištu mobilnosti, zainteresovana je za pružanje različitih rešenja na našem tržištu. Neka od njih su u domenu CarSharing i BikeSharing servisa, ali i drugih aplikacija i platformi. Ukoliko do saradnje dođe, to će biti odlične vesti za našu zemlju jer ova industrija i njen razvoj idu u prilog zapošljavanju, prvenstveno mladih ljudi, koji onda neće odlaziti iz zemlje - rekao je Guberinić nakon sastanka.

Nemačko-srpska privredna komora organizovala je posetu nemačkih kompanija Srbiji i Crnoj Gori na temu "Transport, logistika i saobraćajna infrastruktura", a u okviru koje se insertEFFECT GmbH sastao sa CarGo Technologies. 

- Zahvaljujući radu privrednih komora i uspešnoj saradnji između zemalja, nemačke kompanije žele da učvrste i uspostave nove kontakte. Ponosni smo što kao zemlja imamo šta da ponudimo na međunarodnom tržištu i što je CarGo prepoznat kao strateški partner za kreiranje rešenja za digitalnu mobilnost u našem regionu - izjavio je Guberinić.

Guberinić kaže da su srpskom tržištu potrebna nemačka rešenja za mobilnost u saobraćaju, ali i da "domaća pamet" ni na jedan način ne zaostaje u kreiranju inovativnih tehnologija, već da je često sputana ili obeshrabrena da otpočne preduzetničku inicijativu.

- Postoje otpori iz straha od promena, ali nažalost i oni iz interesa. Ali pred nama je samo jedan izbor – ili ćemo biti inovatori ili će nas inovacije i u ovoj "rundi" zaobići. Ukoliko sada ne uhvatimo korak sa svetom, definitivno će doći do daljeg zaostajanja - zaključio je Guberinić.

Nemačka kompanija insertEFFECT nudi rešenja za digitalnu mobilnost za privredu, opštine, gradove i javni prevoz od 2002. godine, a ova kompanija je razvila i prvu mobilnu aplikaciju za naplatu karata u javnom šinskom prevozu u Nemačkoj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vera

07.02.2020 14:11

Zokin taxi je Zakon. Niko nije jači.