Otac Arsenijević hrišćanski postupio na sudu: Oprostio je krađu

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

11.02.2020

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Tomislav Živković jedan od klijenata poznate banke čiji je novac, kako se sumnja, proneverio Nišlija Aleksandar Arsenijević (35) bivši šef za odnose sa strankama ove institucije, danas se pojavio pred sudom kao svedok.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je trebalo da bude saslušan na prethodnom glavnom pretresu 27. januara ali tada nije došao obrazloživši odsustvo crkvenim praznikom. Tomislav je u svom opravdanju naveo da su suđenja uvek zakazivana na "crveno slovo" pa on nije mogao da im prisustvuje jer je sveštenik.

Uz dopis upućen sudu, on je sudiji poslao i crkveni kalendar uz preporuku da ga konsultuje kada sledeći put zakazuje glavni pretres.

Arsenijević je optužen za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, jer je, kako se sumnja, od 18. juna 2014. godine do 9.11.2016. godine nezakonito prisvojio 287.000 evra.

Među onima kojima je Arsenijević "zašao u džep" bio je i sveštenik koga je osumnjičeni bankar oštetio za 50.000 dinara. Kako je utvrđeno tokom istrage, Arsenijević je 31. decembra u ime Tomislava zatražio od svog kolege 10 čekova. Iako je ustanovljeno da on u tom trenutku nije mogao da ih dobije jer je Tomislav bio u minusu, Arsenijević je iskoristio službena ovlašćenja da ih ipak podigne, falsifikovao je njegov potpis a zatim ih iskoristio da pokrije dug

Tomislav je tokom svog svedočenja postupio i kao svešteno lice jer je nakon što je izneo svoja saznanja o proneveri čija je bila žrtva, kazao da oprašta Arsenijeviću i dao mu hrišćanski savet.

Arsenijević je postupio hrišćanski, oprostio je krađu

- Imam račun kod ove banke, nisam primetio da se sa njim ništa sumnjivo dešava dok me nije pozvala policija iz Pančeva i obavestila me da je tamo pušteno na realizaciju između 50 i 100 mojih čekova. Strašno sam se iznervirao jer sam znao da nisam napisao nijedan. To sam im predočio, oni su videli da potpis nije moj i izvinili mi se. Takođe i u Nišu sam bio u policiji, tu sam saznao da se Aleksandar tereti za neka krivična dela i da je nešto rađeno sa mojim računom - rekao je sveštenik.

On je dalje dodao da ga je banka obavestila da su oni sve to regulisali.

- Ja njega ništa ne teretim. Doduše, imao sam neprijatnosti u policiji, ali sam dokazao da nisam ja pisao čekove. Hteo bih samo da apelujem da ljudi budu ljudi, da postupaju kao hrišćani, da sebe ne stavljaju u ovakvu situaciju i da ovo što se njemu desilo, bude pouka svima - kazao je sveštenik dok ga je Arsenijević slušao spuštene glave.

Aleksandar Arsenijević je priznao da je novac uzeo, ali je isticao da je to činio jer je bio žrtva iznude.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem svedoka koji se danas nisu odazvali sudskom pozivu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading