Pokrenut nadzor nad Centrom za socijalni rad u Alibunaru: Šestoro dece u ovom gradu žive sama i niko ih ne obilazi

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.02.2020

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Institucija zaštitnika građana pokrenula je nadzor nad radom Centra socijalni rad u Alibunaru, zbog slučaja šestoro dece koja žive osam meseci sama, bez roditeljskog staranja, rekao je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Pašalić

Postupak su, kako kaže, pokrenuli odmah nakon što se pojavila informacija u medijima kako šestoro dece starosti od tri do 15 godina živi u selu Novi Kozjak kod Alibunara.

- Infomacije koje smo dobili ne dozvoljavaju čekanje, ni u roku koji je zakonom predviđen, a to je odgovor Centra za socijalni rad. Deca se nalaze u lošoj situaciji i tu se mora reagovati i donositi rešenje odmah - rekao je Pašalić.

Prema njegovim rečima, zaštitnik građana radi prema pritužbama građana, ali i po sopstvenoj inicijativi i gde god su imali saznanja o propustima Centara za socijalni rad, kako kaže, reagovali su, pa će tako biti i u ovom slučaju.

- Smatram da je ovo jedan od većih propusta Centra za socijalni rad, a, prema našim saznanjima, svi su bili upoznati sa sudbinom ove dece i činjenicom da su prepušteni sami sebi - dodaje on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading