Poznato trenutno stanje pacijenata u šabačkoj bolnici: Jedan zadržan zbog koronavirusa, drugi pušten

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

25.02.2020

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica muškaraca smeštena su na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Laza Lazarević" u Šapcu, zbog sumnje da bi mogli da budu zaraženi koronavirusom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedan od njih boravio je jedno vreme u Tajlandu, a drugi se pre nekoliko dana vratio iz Milana u Italiji.

Da je jedan od njih dvojice danas pušten kući, potvrdio je za Telegraf.rs Dragan Dragojević, portparol bolnice.

- Pacijent koji je došao iz Tajlanda primljen je juče sa povišenom temperaturom i simptomima gripa, a nalaz sa Instituta Torlak koji je stigao danas potvrdio je da nije u pitanju koronavirus. Pacijent je otpušten iz bolnice - rekao je Dragojević.

Pacijent koji je primljen danas, a koji se vratio iz Milana, smešten je u izolaciju i takođe ima simptome gripa, a da li je zaražen koronavirusom znaće se najverovatnije sutra.

- Epidemiolozi šabačkog Zavoda za javno zdravlje su uzeli uzorke koji su poslati u Beograd i verovatno će se već sutra znati rezultati - navodi naš sagovornik.

Muškarci su izdvojeni jer dolaze sa označenih područja. Putnik koji je išao u Tajland, tamo je boravio u vreme dok nije bilo izolovanih slučajeva koronavirusa dok je putnik iz Milana dobio temperaturu, pa prema propisima, njegovo zdravstveno stanje mora biti praćeno i kontrolisano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading