Rekonstruisana svečana sala u Kosovskoj 9 u Zemunu po najvišim standardima energetske efikasnosti

Autor: Republika

Vesti

25.02.2020

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić otvorio je 25. februara svečanu salu u Kosovskoj ulici broj 9, čiji je projekat rekonstrukcije realizovan u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

RepublikaFoto: zemun.rs
Rekonstruisana svečana sala u Kosovskoj 9 u Zemunu po najvišim standardima energetske efikasnosti

- Otkada je napravljena sala, pa sve do danas, ovo su najozbiljniji radovi koji su urađeni. Nastavljamo da pratimo jedinstvenu politiku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i razvijamo našu opštinu. Sala je sad dobila onu namenu za koju je i napravljena, a to je da možemo da je koristimo tokom cele godine bez obzira na vremenske uslove. Ugradili smo najsavremeniju opremu koja postiže energetsku efikasnost. Trudili smo se i uspeli u tome da na svaki način opremljenost sale  odgovori na potrebe održavanja različitih skupova, da kao multifunkcionalan prostor bude dostupan svim građanima Zemuna i Beograda i da bude centar kulturnog, umetničkog i edukativnog života našeg grada - rekao je Matić, dodavši da su projekti energetske efikasnosti sprovedeni i u delu opštinskog zdanja i da će se i nadalje realizovati projekti koji donose velike uštede u potrošni električne energije i utiču na smanjenje zagađenja životne sredine.

U rekonstrukciju prostora uloženo je blizu 25 i po miliona dinara, od toga je kroz projekat unapređenja energetske efikasnosti ministarstvo rudarstva i energetike izdvojilo nešto više od 11 miliona, dok je Opština iz svog budžeta izdvojila više od 14 miliona dinara.

U ime Ministarstva rudarstva i energetike Dragana Jović je naglasila da je Gradska opština Zemun jedina gradska opština u Srbiji koja je na dosadašnjim konkursima aplicirala i dobila sredstva i među prvima je koja je u ostavljenom roku realizovala projekat unapređenja energetske efikasnosti "Rekonstrukcija termotehničkih instalacija prizemlja poslovnog objekta u Zemunu, ul. Kosovska br.9" po raspisanom konkursu za celu Srbiju.

Ovaj dobro poznati prostor mnogim generacija, sada ima novi život i postaće mesto mnogih okupljanja, prezentacija, seminara, konferencija, koncerata, malih scenskih formi.

Svečanosti je prisustvovalo rukovodstvo Gradske opštine Zemun, predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, kao i mnogobrojni građani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading