Ekskluzivno za Republiku: Srbin u Insbruku otkriva detalje jučerašnjeg upada policije u italijanski hotel gde je zaražena recepcionerka

Autor:

Vesti

26.02.2020

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širenje koronavirusa u Evropi postaje sve ozbiljniji problem. Žarište je i dalje u Italji gde je najveći broj obolelih, pa svi koji dolaze iz ove zemlje pod posebnom su prismotrom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Austrijske vlasti juče su na nekoliko sati blokari oba hotela u poznatom ski centru u Insbruku, glavnom gradu Tirola u srcu Alpa. Panika je nastala kada je otkriveno da je na recepciji radila Italijanka zaražena koronavirusom.

Kako za portal Republika priča Srbin koji se našao na licu mesta, u hotel Grand Evropa upala je policija sa doktorima. Svim gostima uzet je bris iz grla i poslat u specijalizovanu laboratoriju u Beč gde će se testirati na koronavirus.

- Nije bilo prijatno tih dva - tri sata dok je trajalo uzimanje uzoraka, ali nikakvog karantina nije bilo. Ja sam od jutros ponovo na ski stazi i nesmetano skijam. Čekam da mi danas u hotel stignu rezultati, pa ću posle toga znati šta i kako dalje. Dobro se osećam, nemam nikakve simptome, niti temperaturu i verujem da nisam zaražen, posebno što je ta devojka prebačena u bolnicu dan ranije pre nego što sam ja uopšte stigao u Insbruk - kaže naš sagovornik i moli da mu iz ličnih razloga ne pominjemo ime.

Kako kaže, saznao je da je zaražena Italijanka otpuštena iz bolnice i da se nalazi u kućnom karantinu. Među gostima on je jedini Srbin, dok su ostali turisti u hotelu mahom Rusi i Amerikanci.

- Nema nikakve panike, ljudi normalno funkcionišu i idu na skijanje. Međutim, cela ova frka oko koronavirusa pokvarila mi je planove i donela finansijske gubitke. Naime, s prijateljima iz Srbije trebalo je da produžim na skijanje u Italiju, ali smo odmor zbog virusa otkazali. Sad imam problem da vratim novac uplaćen za angažman, jer Italijani ne žele da mi vrate pare, iako je razlog otkazivanja koronavirus - požalio se naš sagovornik.

Hotel Grand Europa nalazi se u centru Insbruka i ima 108 soba. Zaražena Itlijanka, kojainače radi na recepciji, i njen partner doputovali su u Austriju u petak iz Lombardije, na severozapadu Italije koja je najviše pogođena epidemijom. Njih dvoje su prvi slučajevi koronavirusa na teritoriji Austrije, pa su vlasti preduzele sve mera kako bi sprečili eventualno širenje epidemije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ivana

26.02.2020 18:24

ali nece u srbiji zar nneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee