Prof. dr Milan Nedeljković, predsednik opštine Vračar, o planovima za naredni period: Gradimo olimpijski bazen, obnavljamo još 100 fasada

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

27.02.2020

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Multifunkcionalna sportska dvorana imaće površinu od 5.350 kvadratnih metara, što je najznačajniji novi projekat u opštini.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Na čelu opštine za primer drugima: Prof. dr Milan Nedeljković

Opština Vračar nastavlja projekte kojima će unaprediti kvalitet života svojih žitelja, kaže predsednik ove opštine prof. dr Milan Nedeljković.

  • Niste zapostavili ni fasade i ulice u proteklom periodu. Šta planirate u narednom?

- Sređeno je 30 fasada i 600 ulaza. Ovih dana smo pokrenuli novi projekat 100 RENOVIRANIH FASADA ZA NOVO LICE VRAČARA, koji ćemo realizovati u saradnji sa nadležnim gradskim organima i institucijama. U zavisnosti od starosti stambenih zgrada, materijala od kojih su urađene postojeće fasade, njihovih tehničkih karakteristika, statusa zgrada i zona u kojima se nalaze, renoviranje fasada realizovaće se preko različitih organa, sa učešćem stanara u troškovima radova ili bez njega. Očekujemo da će se Vračarci aktivno uključiti u realizaciju ovog zajedničkog projekta, sa željom da time obezbedimo da naš Vračar bude lepše mesto za život svih nas.

Za stare i mlade

- Izdvojio bih jednodnevne i dvodnevne izlete na koje je otišlo oko 10.000 seniora u okviru projekta "Seniori upoznaju Srbiju", zatim "Vračarski majstor" i kurseve računara, stranih jezika, crtanja i slikanja, a od ove godine pružamo usluge gerontodomaćica. Za mlade smo početkom 2018. godine otvorili omladinski klub i nove prostorije Kancelarije za mlade u COK "Božidarac 1947", gde svi mladi Vračarci mogu da rade na realizaciji ideja koje treba da doprinesu ukupnom poboljšanju položaja mladih na opštini - kaže prof. dr Nedeljković.

Posebno izdvajam, kao najznačajniji novi projekat na teritoriji naše opštine, na adresi Južni bulevar 69, izgradnju otvorenog olimpijskog bazena, sa pokretnom kupolom, uključujući i multifunkcionalnu sportsku dvoranu ukupne površine 5.350 kvadratnih metara. Do sredine ove godine biće rekonstruisan aneks poslovne zgrade opštine za potrebe predškolske ustanove, čime će se dobiti novih 300 mesta za najmlađe Vračarce. U ovoj godini biće započeta kompletna rekonstrukcija dve osnovne škole - "Sveti Sava" i "Vladislav Ribnikar".

MNOGE ULICE SU U NOVOM RUHU, A OBEZBEĐENA I NOVA PARKING-MESTA

Obnovili smo 20 ulica kompletno ili delimično, između ostalih, Bulevar oslobođenja, Šumatovačku, Sazonovu, Cara Nikolaja Drugog, Cersku, Đerdapsku, Jovana Rajića, Njegoševu. Uklonjene su bašte sa obeleženih parking-mesta, čime je obezbeđeno 192 novih parking-mesta. Nastavićemo sa sređivanjem ulica, parkova, skverova, urbanih džepova.

Priznati kardiolozi Republike Srpske

Na 64. Kongresu Američkog koledža kardiologa u San Dijegu u SAD formiran je 34. ogranak Američkog koledža kardiologa za Srbiju i Republiku Srpsku, čiji je prvi guverner postao prof. dr Milan A. Nedeljković. Ove godine se održava Peti kongres ogranka, i to 28. i 29. februara u "Hotelu M", koji se bavi upoređivanjem vodiča za lečenje najvažnijih oboljenja u kardiologiji, kroz prikaze slučajeva, a vodiči su izdati godinu dana ranije na Evropskom kongresu kardiologa i Američkom koledžu kardiologa. Jedan od glavnih uspeha 34. ogranka Američkog koledža za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku jeste što je prvi put priznato od Američkog udruženja zvanično postojanje Udruženja kardiologa Republike Srpske.

  • Tokom prethodne četiri godine opština se mnogo angažovala u brizi za svoje građane, kao i u sređivanju komunalne infrastrukture i kvalitetnijem odnosu sa sugrađanima. Šta izdvajate kao najznačajnije?

- Gradska opština Vračar je u službi građana i uvek su otvorena vrata predsednika i drugih funkcionera za razgovor sa građanima i rešavanje njihovih problema. U fokusu naše brige bili su najmlađi Vračarci, mladi i seniori, za koje smo organizovali niz besplatnih programa i projekata. Najmlađima smo svake godine poklanjali bebi i novogodišnje paketiće, kao i auto-sedišta. U akciji "Vračunari" poklonimo godišnje oko 730 laptopova učenicima trećih razreda, a nagrađujemo i najbolje učenike. Vodimo posebnu brigu o penzionerima, kojih ima više od 17.000 i koji čine skoro trećinu stanovnika naše opštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading