Zoricu svirepo ubile Orićeve horde

Autor:

Vesti

06.10.2017

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorica Božić danas bi imala 37 godina, završila bi škole, imala svoju porodicu, izgradila svoj dom da joj srebrenički muslimani nisu svirepo prekinuli život pre 25 godina. Imala je samo 12 godina kada su naoružane horde Nasera Orića upale u selo. Palili su i ubijali sve što se kretalo - decu i starce, pa čak i životinje. Za svoja zlodela nikada nisu odgovarali.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zločini su potresli i posejali žrtve mnogim porodicama

Milka Božić, majka stradale Zorice, dva i po meseca ranije, pukom srećom, preživela je stravičan masakr u selu Gornji Magašići. Tada je za samo dva julska dana masakrirano 16 civila - mahom žena, među kojima i jedna trudnica. Milka je tog jula izbegla smrt, ali je početkom oktobra izgubila svoje dete.

Rezultat muslimanskog pira tog 5. oktobra bilo je 25 masakriranih žena i staraca i na desetine ranjenih

Tog 5. oktobra 1992. napadnuto je i srpsko selo Fakovići, kao i okolni zaseoci, a rezultat muslimanskog pira bilo je 25 masakriranih žena i staraca i na desetine ranjenih. Srpski civili su mučeni i ubijani na najsvirepije načine - noževima, sekirama, puškama...

Samo u kući Novke Nikolić spaljeno je osmoro žena i staraca. A tri nedelje ranije od muslimanske granate poginuo je i dečak Živojin Miličević, od svega 11 godina. Ovi zločini potresli su celo Podrinje, ali za njih do danas niko nije odgovarao jer je tužilaštvo BiH ostalo nemo na svirepa ubistva srpskih civila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading